Franse toezichthouder zet 4 crypto bedrijven op zwarte lijst

De Franse toezichthouder op de aandelenmarkt, de Financial Markets Regulator (AMF), heeft vier crypto-gerelateerde websites op de zwarte lijst gezet voor ongeoorloofde beleggingsaanbiedingen. Dit kwam naar buiten op vrijdag 14 december via een officiële verklaring. De AMF is een onafhankelijke publieke instelling die verantwoordelijk is voor het beschermen van beleggers en het onderhouden van ordelijke financiële markten. Eind november nam de AMF deel aan een gezamenlijk initiatief met de centrale bank van Frankrijk om het publiek te waarschuwen voor de risico’s die verbonden zijn aan het speculatieve karakter van crypto-activa. In de verklaring van de toezichthouder worden 9 bedrijven bedrijven benoemd, waaronder 4 crypto-gerelateerde bedrijven, die zouden werken zonder de vereiste goedkeuring. De 4 crypto bedrijven die op de zwarte lijst zijn gezet: iminage.com, elos-patrimoine.com, infoconso.info en live-crypto.com. Elos-patrimoine beweert “risicoloze” crypto-investeringen te bieden, met de belofte van “professionele ondersteuning”, mogelijk gemaakt door een veel ervaring op alle investeringsgebieden. Ze beschrijven zichzelf als een beheerder van Europees erfgoed. Elos-patrimoine presenteerde een maandelijks minimaal rendement van 3-5 procent te garanderen. Over de andere 3 crypto bedrijven is weinig tot geen informatie beschikbaar. Verder waarschuwt de toezichthouder beleggers over het toenemende aantal niet-geregistreerde investeringsprojecten. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!