Zes nieuwe crypto geldautomaten per dag geïnstalleerd in 2018

Alhoewel het een slechter jaar is geweest wat betreft prijsschommelingen, is de hoeveelheid crypto geldautomaten in de wereld in 2018 verdubbeld tot meer dan 4.000. De resultaten zijn voortgekomen uit gegevens die zijn gepubliceerd door het crypto-analysebedrijf Data Light en tonen een enorme trend in de installatie van geldautomaten met cryptocurrency dit jaar.

De opkomst van crypto-geldautomaten

Eén van de meest opvallende gebeurtenissen die uit de Data Light-statistieken naar voren komen, is dat er in 2018 per dag gemiddeld zes cryptocurrency geldautomaten werden geïnstalleerd. De beschikbaarheid van cryptocurrency voor de massa behoort tot de belangrijkste aspecten van een brede crypto-integratie en -acceptatie. De stijging van het aantal geldautomaten sluit hier perfect bij aan. Uit de statistieken komt ook naar voren dat het grootste deel van de 4.051 cryptocurrency geldautomaten Bitcoin (BTC) aanbieden. Dit terwijl Litecoin beschikbaar is op 2.421 automaten en Ethereum (ETH) bij bijna de helft van de automaten verkrijgbaar is. Dash is ook beschikbaar op 729 machines. Andere crypto’s zoals Monero (128) Dogecoin (79) en Zcash (67) kwamen ook binnen met respectabele cijfers die aantonen dat een grotere crypto-acceptatie niet alleen draait rondom de top drie cryptocurrencies. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!