Duitse beurs en SolarisBank werken samen aan crypto exchange

De Duitse Stuttgart Exchange Group en SolarisBank werken samen aan de ontwikkeling van een infrastructuur voor een cryptocurrency exchange. Dit meldt Cointelegraph Duitsland op 12 december.

De partners

De Stuttgart-beurs, die opgericht is in 1860, is de op één na grootste beurs in Duitsland en staat op plek 9 in Europa. De partner van Stuttgart Exchange Group, SolarisBank, is een Duits FinTech-bedrijf dat is opgericht in 2015 en beschikt over een bankvergunning. Daarnaast biedt SolarisBank een “Banking as a Platform” service aan. Dit project maakt deel uit van het “Blockchain Factory” initiatief van SolarisBank, dat zijn klanten gespecialiseerde accounts biedt die bedoeld zijn voor blockchain-bedrijven.

De crypto exchange heeft een belangrijke rol

Roland Folz, de CEO van SolarisBank, verklaarde het volgende:
“Een betrouwbaar en efficiënt handelsplatform heeft een belangrijke rol in hun visie op een hybride financiële wereld met zowel fiat als cryptocurrencies.”
Het persbericht meldt verder dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) beschikbaar zullen zijn op de beurs voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Tevens is er ook een ICO-platform in ontwikkeling voor de exchange. De tokens die op het platform worden geïntroduceerd, zullen ook verhandelbaar zijn op secundaire markten.
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!