Thaise crypto exchange Satang wilt $10 miljoen aan STO ophalen

Thaise crypto exchange Satang Corp. is van plan om ongeveer $10 miljoen op te halen in een security token offering (STO), ondanks de recente daling van Bitcoin (BTC). Dit meldde Nikkei Asian Review op 4 december. Satang’s ideeën worden naar verluidt ondersteund door de Thaise overheid, in een poging om het land een blockchain centrum te maken en een regelgevend kader voor digitale valuta’s en blockchain te ontwerpen. Volgens de CEO van de Exchange, Poramin Insom, zal de STO in het eerste kwartaal van 2019 van start gaan. Satang is naar verluidt van plan om met het geld die ze willen ophalen een e-wallet te bouwen waarmee gebruikers betalingen kunnen doen en Satang winkels kunnen oprichten op toeristische plekken zoals Phuket en Pattaya. STO’s in Thailand zijn momenteel nog grijs gebied, omdat het nieuwe financiële product twee verschillende wettelijke classificaties bestrijkt. Afgelopen week vertelde, Tipsuda Thavaramara, de plaatsvervangend secretaris van de Thaise Securities and Exchanges Commission (SEC) dat Thaise gerelateerde STO’s die op een internationale markt zijn geïntroduceerd de wet overtreden. Thavaramara heeft naar verluidt ‘gezegd dat de toezichthouder zich zal moeten bedenken over hoe om te gaan met STO’s voor zaken als aandelenbezit, stemrechten en dividend’. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!