Blockchain advocaat: Ik denk niet dat de prijsdaling en de acties van de SEC met elkaar te maken hebben

Volgens blockchain advocaat, Stephen Palley, is het te vroeg om cryptocurrencies af te schrijven omdat de technologie revolutionair is en dat zal niet veranderen, ongeacht of de cryptoprijzen omhoog of omlaag gaan. Daarnaast gelooft hij niet dat de prijsdaling te wijten is aan het hardhandige optreden van de Securities and Exchange Comission (SEC), ondanks dat vele analisten dit wel aan elkaar linken. Blockchain advocaat, Stephen Palley , zei het volgende tegen Bloomberg TV:
“Ik weet niet zeker of er een verband bestaat tussen de recente SEC-activiteiten en de prijs van cryptocurrencies. Het is moeilijk voor mij om dit met elkaar in verband te zien.”

Toch optimistisch

Tevens gaf hij aan dat de Verenigde Staten niet de enige virtuele valutamarkt ter wereld is en daarom hebben de SEC-handhavingsacties niet per definitie invloed op het gehele crypto-universum. Ondanks de recente malaise op de markt is Palley optimistisch over de toekomst van cryptocurrencies. Hij is van mening dat kortetermijnschommelingen op de markt geen enkele invloed zullen hebben op de levensvatbaarheid van de sector op lange termijn.
“Ik zou Bitcoin (BTC) niet afschrijven, en ik zou Ethereum (ETH) niet afschrijven. Dit zijn zeer interessante technologieën.”
De afgelopen afgelopen acties van de SEC zijn, volgens Palley, geen tekenen dat de SEC de technologie niet ziet zitten.
“De SEC heeft al enige tijd duidelijk gemaakt dat, hoewel het echt een handige technologie kan zijn, de effectenwetgeving nog steeds van toepassing is.”
De virtuele valutagemeenschap moet dus rekening houden met de wetgeving en cryptoprojecten moeten zich hier aan houden.

ICO’s zijn over?

Stephen Palley merkte ook op dat SEC-acties de interesse in ICO’s niet hebben getemperd. Hij kreeg onlangs een telefoontje van iemand in Europa die een ICO wilde starten.
“Ik denk niet dat de interesse in ICO’s is verdwenen. Er was deze dwaze gedachte dat je geld kon verzamelen om een ​​bedrijf op te bouwen door iets te verkopen dat iemand toegang zou geven tot het bedrijf dat je aan het bouwen bent, en op de een of andere manier zou je weg kunnen komen met het niet naleven van de effectenwetgeving.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!