Waarom Bitcoin klaar is voor een kerstverrassing

Nagenoeg 11 maanden in een bearmarkt gezeten te hebben, waardoor de Bitcoin (BTC) prijs meer dan de helft in prijs is gedaald vanaf zijn hoogste punt ooit. Zou de cryptocurrency dicht bij een eindejaarsrally kunnen zijn. Senior marktanalist bij eToro, Mati Greenspan, bekijkt al langdurige tijd naar een bitcoin uitbraak en zei in een interview dat er vroege aanwijzingen zijn dat cryptocurrencies een “Santa Claus rally” zullen zien op weg naar het nieuwe jaar. Hij voegde toe:
“Het is in de traditionele markten heel gewoon om aan het einde van het jaar een aandelen rally te zien. Deze rally wordt tijdens de vakantie veroorzaakt door de toegenomen activiteiten in de privésector.” Het is misschien nog te vroeg om dit te zeggen, omdat we deze week slechts zeer gematigde crypto stijgingen hebben gezien, maar het is heel goed mogelijk dat we een Santa Claus rally gaan zien in de cryptomarkten.”
BTC/USD | 200 DMA | Coinbase Greenspan verzachte zijn bullish uitzicht met de volgende voorwaarde:
”willen we de beartrend achter ons laten dan geloof ik dat Bitcoin een sterke doorbraak nodig heeft boven zijn 200 day moving average (DMA). Die momenteel zit op $7,068.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!