Apple verwijdert Bitcoin podcast uit iTunes Store

Apple heeft op maandag 5 november de podcast van Morgan Creek Digital partner en crypto-analyst Anthony Pompliano, genaamd Off the chain, verwijdert uit de iTunes Store. De podcast was erg populair en steeg zelfs naar de 4e plaats voor podcasts in de categorie investeren. De reden van de verwijdering is niet geheel duidelijk. Pompliano tweette het volgende hierover:
“Vorige week brachten we een podcast uit waarin argumenten voor Bitcoin werd besproken. Het explodeerde en steeg naar #4 in Amerikaanse beleggingscategorie, voordat hij mysterieus werd verwijderd door Apple. We hadden geen waarschuwing gekregen en we weten niet waarom. Ze hebben onze podcast verwijderd, maar ze kunnen Bitcoin niet verwijderen!”
De podcast beschrijving zou de oorzaak van de populariteit veroorzaakt hebben. Pompliano had Murad Mahmudov te gast en hij zette het volgende neer als beschrijving:
“Murad Mahmudov is een Bitcoin maximalist van de hoogste orde. In dit gesprek bespreken Murad en Anthony Pompliano wat Bitcoin (BTC) is, hoe het werkt, hoe belangrijk het deflatoire monetaire systeem is, waarom alle Fiat-valuta’s gedoemd zijn te mislukken, en hoe centrale banken en instellingen moeten denken over Bitcoin.”
Sinds de verwijdering heeft Pompliano getweet dat hij hoopt dat de verwijdering van de podcast slechts “toeval” is, maar vertelde dat hij Apple heeft gemaild maar nog geen reactie heeft gehad. Ben je benieuwd naar de podcast? Klik dan hier. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!