CEO JP Morgan Chase, Jamie Dimon, geeft niks om Bitcoin

De voorzitter en CEO van JP Morgan Chase, Jamie Dimon, verklaarde op dinsdag 30 oktober, tijdens de Axios-conferentie in Los Angeles,  dat hij niks geeft om Bitcoin (BTC). Dit zei Dimon nadat hem werd gevraagd waarom hij van gedachten veranderd is over de dominante crypto-valuta. Zijn exacte woorden waren als volgt:
“Ik heb nooit veranderd wat ik zei, ik heb er spijt van dat ik het gezegd heb. Ik wilde geen woordvoerder zijn tegen Bitcoin. Ik geef niet echt geen sh*t om, dat is het punt, oké? Blockchain is echt, het is technologie, maar Bitcoin is niet hetzelfde als een fiat-valuta.”

Een stukje achtergrond informatie

Ondanks zijn frequente, vaak luide protesten dat hij zich niets aantrekt van Bitcoin en niet inspringt om de zaak verder te bespreken, is hij toch vaak aan het praten over de cryptocurrency waar hij “niks om geeft”. Vandaag, toevallig op de 10e verjaardag van Bitcoin, is een video online gekomen waarin laat zien dat hij dit statement maakt. Dimon heeft in de loop der jaren een groot aantal scheldwoorden gebruikt om zijn afkeer tegen Bitcoin duidelijk te maken. Hij heeft het op verschillende manieren aangeduid. Hij noemde het eerder al fraude, een verspilling van tijd, een troef die niets waard is en een domme investering met geen werkelijke waarde. Hij is ook kaartdragend lid van de “blockchain not bitcoin” brigade. In september 2017 verklaarde Dimon dat Bitcoin fraude was die uiteindelijk zou ‘barsten’. Een paar maanden later, en in januari van dit jaar, zei hij dat hij betreurde dat hij BTC fraude had genoemd. Deze laatste uitspraken werden door veel crypto-enthousiastelingen opgevat als een teken dat hij ook met crypto aan de slag zou gaan. Deze theorie werd versterkt door het feit dat JP Morgan Chase een cryptocurrency-strategie bij de bank implementeerde. In dit statement maakt hij echter duidelijk dat hij nog steeds niks geeft om Bitcoin. Hij ziet blockchain wel als een technologie met veel potentie. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!