Tether vernietigd 500 miljoen USDT

Tether heeft een ‘aanzienlijk bedrag’ aan tokens teruggekocht en zal nu 500 miljoen USDT uit de treasury-wallet vernietigen. Dit volgens een officiële publicatie die op 24 oktober is gepubliceerd.

Tether in de media

Tether heeft een opmerkelijke controversiële geschiedenis met betrekking tot zijn transparantiegedrag, zoals crypto-investeerder en ondernemer Michael Novogratz onlangs onderstreepte. Door te twijfelen aan de beweringen van het bedrijf dat USDT één-op-één wordt gesteund door de Amerikaanse dollar, zijn sommigen zover gegaan om het bedrijf te beschuldigen van het verdoezelen van een vermeend fiat-reservetekort. De grootschalige symbolische verlossing en vernietiging heeft geleid tot verhitte speculaties op Twitter. Daarnaast werkte het ook niet mee dat Tether kort geleden verhandelde voor $ 0,91. Dit leidde tot speculatie van sommigen dat het bedrijf bezig was met manipulatie.

52,8% vernietigd

Volgens het bericht zal de firma 446 miljoen in zijn schatkist houden, ter voorbereiding op toekomstige uitgiften. Dit houdt in dat er 52,8% is vernietigd. Dit proces is zichtbaar op de OMNI blockchain-explorer. De explorer bevestigde dat er een transactie van 500 miljoen vandaag heeft plaatsgevonden. Tether verwijst het publiek naar de whitepaper om de conceptuele contouren van het token-uitgifte- en terugkoopproces” te raadplegen, zoals beschreven in hun white paper, waar de firma verklaart dat:
“Elke tether uitgegeven of ingewisseld, zoals openbaar geregistreerd door de Bitcoin blockchain, zal corresponderen met een storting of opname van geld van de bankrekening van het bedrijf.”
Zoals de whitepaper aangeeft zorgt het publieke en transparante karakter van de openbare Bitcoin (BTC) blockchain ervoor dat de token-transacties kunnen worden gecontroleerd en bijgehouden. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!