Bitcoin geldautomaten naar Argentinië terwijl Peso daalt en inflatie stijgt

Aangezien de inflatie in Argentinië naar verwachting vóór het einde van het jaar boven de 40% zal uitkomen, is de vraag naar bitcoin (BTC) in het Zuid-Amerikaanse land flink gestegen. De voorspelling zegt dat dit zal leiden tot een toename van cryptocurrency automaten die bedrijven in het land zullen installeren. In Argentinië zijn er op dit moment slechts twee bitcoin-geldautomaten. Beide automaten kun je vinden in de hoofdstad Buenos Aires, maar aan het einde van 2018 zou dit wel kunnen oplopen tot 30. Dit meldde Reuters. De twee automaten werden in de afgelopen drie weken geïnstalleerd. Daarvan werd één geactiveerd op 18 september en de nieuwste op 3 oktober, volgens Coin ATM Radar. De operations manager van Athena Bitcoin, Dante Galeazzi, gaf aan dat de onderneming afgelopen maand Argentinië’s eerste cryptocurrency ATM heeft gelanceerd. Het waardeverlies van de Argentijnse peso ten opzichte van de Amerikaanse dollar heeft geresulteerd in een duidelijke groei van cryptocurrency overschrijvingen.
“Door de waardevermindering zagen we een piek in bitcoin overschrijvingen. We zien dat als een garantie voor de waarde van Argentijnse peso’s, evenals een optie om in de markt te investeren, “meldde Galeazzi aan Reuters.
Op dit moment zijn er twee geldautomaten geïnstalleerd door Athena. Deze automaten ondersteunen alleen bitcoin, hoewel er plannen zijn om in de toekomst ook andere cryptocurrencies zoals bitcoin cash, ethereum en litecoin toe te voegen. Naast de in de VS gevestigde Athena Bitcoin is er ook een ander Amerikaans bedrijf dat kijkt naar de cryptocurrency geldautomaten markt van Argentinië, genaamd: Odyssey Group. De geldautomaten van Odyssey zullen echter niet beperkt zijn tot het kopen en verkopen van digitale valuta. Er zullen ook andere diensten worden aangeboden die verband houden met reguliere geldautomaten, zoals het opnemen en storten van contant geld en geldoverschrijving tussen rekeningen.

Regionale ambities

Vóór het einde van volgend jaar is het Amerikaanse bedrijf van plan 150 crypto geldautomaten in Argentinië te installeren, waarvan 80 procent cryptocurrency werkzaam is in de loop van de eerste paar maanden van 2019. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!