Google beperkingen hebben invloed op crypto dieven

Google heeft per 1 oktober nieuwe beperkingen geïntroduceerd die waarschijnlijk van invloed zijn op crypto dieven. In een bericht bevestigde Google dat Chrome-extensies, die naar de Web Store worden verzonden, momenteel niet zijn toegestaan als ze een ‘versluierde’ code bevatten. De versleutelde code, naast de beveiligingsimplicaties, wordt vaak gebruikt om codefunctionaliteit te verbergen. Daarnaast is er een grote mate van complexiteit nodig om de extensies te beoordelen. Hierdoor heeft Google er voor gekozen om deze niet toe te staan. Crypto dieven maken vaak gebruik van kwaadaardige malware in scripts en hierdoor kunnen ze cryptocurrencies minen, zonder dat het slachtoffer dit merkt. Afgezien van de beveiligingsimplicaties, versluiert de versleutelde code, die de post beschrijft als ‘voornamelijk gebruikt om de codefunctionaliteit te verbergen’, ‘een grote mate van complexiteit’ aan het proces van beoordeling van extensies voor goedkeuring. Het bericht geeft het verder aan:
“Tegenwoordig bevat meer dan 70% van de schadelijke en beleidsovertredende extensies die we blokkeren in de Chrome Web Store, obscure code.” “Bestaande extensies met versluierde code kunnen de komende 90 dagen updates blijven indienen, maar worden begin januari uit de Chrome Web Store verwijderd als ze niet aan de vereisten voldoen.”
In een eerder bericht kwam al naar voren dat Google druk bezig is met blockchain en cryptocurrencies. Wij rapporteerden eerder dat Google de advertentie ban voor Japan en de V.S. gaat omdraaien. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!