Breaking: Google gaat advertentie ban omdraaien

Google staat op het punt om zijn advertentiebeleid in oktober bij te werken en enkele crypto-bedrijven te laten adverteren. Het bedrijf kondigde dit aan in een officiële post op dinsdag 25 september.

Volgens de officiële aankondiging zal Google vanaf oktober geregistreerde cryptocurrency-exchanges toestaan ​​om te adverteren, gericht op de Amerikaanse en Japanse markt.

De aankondiging:

“Adverteerders moeten worden gecertificeerd door Google voor het specifieke land waarin hun advertenties worden weergegeven. Adverteerders kunnen een certificering aanvragen zodra het beleid in oktober van start gaat.”

Deze beslissing volgt op een aankondiging in maart dat alle cryptogerelateerde bedrijven gebanned werden van het kopen van advertenties op Google Adwords. Deze beslissing werd door insiders in de branche beschreven als “oneerlijk” en “verontrustend”.

Eerder in juni deed Facebook ongeveer hetzelfde, waarbij het advertentieverbod voor vooraf goedgekeurde cryptocurrency-bedrijven werd omgedraaid, terwijl het verbod op ICO-advertenties (Initial Coin Offering) werd gehandhaafd.

Wanneer we meer info hebben hierover, zullen we dit direct posten!

Stay tuned!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!