Gerucht: Gemini gaat wellicht uitbreiden naar V.K.

De makers van het in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency-handelsplatform Gemini, Tyler en Cameron Winklevoss, willen het platform uitbreiden naar de Britse markt. Dit plaatste het Financial Times (FT) op 24 september. Opgericht in 2014 in New York, staat The Gemini Trust Company, momenteel op de 58e plek van de grootste crypto-uitwisseling wereldwijd, op basis van het dagelijkse handelsvolume, volgens CoinMarketCap. De FT heeft twee bronnen die aangeven dat Gemini adviseurs heeft ingehuurd om toezicht te houden op de mogelijke uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf zelf reageerde als volgt hierop:
“We blijven potentiële jurisdicties over de hele wereld verkennen om een ​​best-in-class digitale bezittingen exchange en bewaarservice te bieden die groei en infrastructuur mogelijk maken voor de gehele community met betrekking tot digitale bezittingen.”
Eén bron beweert dat het bedrijf momenteel ‘dichtbij’ is en een aanvraag indient bij de Financial Conduct Authority (FCA). Zodra zij hier groen licht op krijgen, zullen zij alles in gang gaan zetten. In een eerder bericht, drongen Britse parlementariërs al aan bij de FCA over het feit dat zij toezicht zouden moeten houden op de crypto markt. Op dit moment is de FCA niet gemachtigd om de cryptomarkt te reguleren. Hier zou dus verandering in moeten komen. De FT merkte verder op dat, Gemini al volledig compliant opereert als crypto-bewaarder en handelsserviceprovider in de VS. Ze hebben formele goedkeuring ontvangen van het New Yorkse ministerie van financiële diensten (NYDFS) om te opereren onder het veeleisende BitLicense raamwerk. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!