Britse Treasury Committee pleit voor regelgevingen

Het Britse Treasury Committee pleit voor goede regelgevingen, omtrent cryptocurrencies, om investeerders te beschermen. Dit meldde de BBC op 18 september.

De commissie van afgevaardigden heeft naar verluidt gepleit voor een oplossing op bepaalde problemen rondom cryptocurrencies, zoals prijsvolatiliteit, slechte consumentenbescherming, hacking risico’s en het witwassen van geld.

Het Britse Treasury Committee drong er ook op aan dat de Financial Conduct Authority (FCA) toezicht gaat houden op de cryptomarkt. Op dit moment is de FCA niet gemachtigd om de cryptomarkt te reguleren. Hier zou dus verandering in moeten komen volgens de commissie.

Nicky Morgan, de voorzitter van het Treasury Committee, zei: “Het is onmogelijk voor de overheid en toezichthouders om stuntelen te voorkomen en om investeerder volledig te behoeden voor het maken van slechte investeringen.” Morgan voegde toe dat de regelgeving op zijn minst de problemen van consumentenbescherming en anti-witwas praktijken zou moeten aankaarten. Daarnaast zei het Treasury Committee:

“Als de overheid en toezichthouders beslissen dat zij er niks aan gaan doen en het “Wilde Westen” blijft bestaan in plaats van dat ze regelgevingen gaan invoeren, blijven consumenten onbeschermd.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!