Dochter onderneming Coinsquare lanceert twee ETF’s in Canada

Een dochtermaatschappij van crypto-exchange Coinsquare heeft twee exchange-traded funds (ETF’s) gelanceerd op de Toronto Stock Exchange (TSX). Dit meldt het lokale persbureau The Globe And Mail op 20 september.

Coinsquare

De in Toronto gevestigde Coinsquare-beurs werd opgericht in 2014 en staat op de 69e plaats volgens het dagelijkse handelsvolume.

In augustus kondigde Coinsquare zijn plannen aan om hun activiteiten uit te breiden naar de Europese markt in Q4 van 2018, met als doel een “gereguleerd en volledig compliant handelsplatform aan te bieden voor de handel in cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE) en Dash (DASH).

De ETF’s

De dochteronderneming van Coinsquare, Coin Capital Investment Management, is naar verluidt de 30e ETF-operator in Canada geworden, met de lancering van het Coincapital STOXX Blockchain patenten innovatie-indexfonds (LDGR) en het Coincapital STOXX B.R.AI.N. Index Fund (THNK).

De handel van de ETF’sl begon op donderdag 20 september, met een managementvergoeding van 0,64 procent op de TSX. TSX staat naar verluidt op plek 12 op de wereld ranglijst van de grootste effectenbeursen op basis van marktkapitalisatie.

LDGR is een ETF die investeerders de mogelijkheid wil bieden om te investeren in bedrijven die zich concentreren op de ontwikkeling van blockchain-technologie.

De tweede ETF, THNK, heeft als doel investeringen aan te bieden, geconcentreerd rond vier “megatrends” in technologie: biotechnologie, robotica, kunstmatige intelligentie (AI) en nanotechnologie.

Lewis Bateman, chief executive van Coin Capital, beweert dat de ETF’s investeerders toegang zullen geven tot “hoogwaardige investeringen” in de industrieën zoals AI en blockchain “zonder diepgaande expertise”.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!