New York University gaat crypto major aanbieden

New York University (NYU) is de “eerste” universiteit in de VS die hun studenten een major aan gaat bieden in blockchain-technologie. Dit meldde CBS New York op 18 september.

Naar verluidt zal het programma worden aangeboden op de NYU Stern School of Business. Deze school was eerder al pionier in het aanbieden van cryptocurrencies en blockchain cursussen. Professor Andrew Hinkes gaf commentaar op het nieuws:

“We hopen een basis neer te kunnen zetten, zodat de studenten kunnen begrijpen wat er echt gebeurt onder de motorkap. Hierdoor zullen ze zowel de wettelijke als de zakelijke implicaties begrijpen en kunnen zij deze nieuwe markt aanpakken.”

Universitair hoofddocent Kathleen Derose verwacht dat de onderwijsinstelling met grote bedrijven gaat samenwerken voor het trainingsprogramma. Na het toenemende aantal studenten dat geïnteresseerd is in het nieuwe studie programma, heeft de New York University naar verluidt dit schooljaar het aanbod verdubbeld.

Adam White van cryptocurrency exchange Coinbase zei dat studenten “de ontwikkeling zien en de geboorte van een nieuwe industrie”, eraan toevoegend dat “we in veel opzichten kijken naar dingen als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) en blockchain als het internet 3.0.”

Vorige maand bracht Coinbase een studie uit, waaruit bleek dat 42 procent van de 50 grootste universiteiten ter wereld minstens één les heeft over cryptocurrencies en blockchain.

De belangstelling van Amerikaanse studenten komt niet alleen tot uiting in educatieve programma’s, maar ook op het gebied van investeren. Een studie, uitgevoerd door Student Loan Report in maart, toonde dat 21,2 procent van de studenten hun geld gebruikte om een ​​crypto-investering te financieren. De studenten gaven aan dat zij zo hoopte dat zij gemakkelijker de lening zouden kunnen terugbetalen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!