Bitfinex lanceert gedecentraliseerd Ethereum exchange ‘Ethfinex’

Bitfinex heeft een Ethereum (ETH) gebaseerde cryptocurrency exchange genaamd Ethfinex Trustless gelanceerd. Het doel is om gebruikers meer privacy, veiligheid en controle te geven over hun munten. Het platform verbindt gecentraliseerde en off-chain orderboeken om gebruikers volledige controle over hun portfolio’s te geven tijdens het traden. Ethfinex Trustless biedt een helder off-chain orderboek waarbij gebruikers hun tokenbezit niet hoeven te verliezen. Gebruikers zijn niet verplicht om zich aan te melden en hoeven geen KYC registratie te doen. Je hoeft niet eens je naam, telefoonnummer, e-mailadres, of adres door te geven om te kunnen starten met traden. Zodra je gebruik wil maken van het platform dien je minimaal één Ethfinex Nectar-token in een Ethereum-portemonnee te hebben. Ethfinex deelt elke maand zijn Nectar-token aan traders uit. Je kunt op de volgende manieren traden: ETH/USDT, OMG/USDT, OMG/ETH, ZRX/USDT en ZRX/ETH, met daarnaast nog ten minste 40 extra tokens.

Verbeterde privacy en veiligheid

De organisatie gaf in een medium blog aan dat centrale exchanges voldoende aanbod heeft om cryptocurrency te kopen en te verkopen. Het enige nadeel van gecentraliseerde exchanges is, dat zij het bezit houden van de cryptocurrency en je daarnaast verschillende persoonlijke gegevens moet achterlaten. Door het traden op gecentraliseerde exchanges ben je ook verplicht stortingen en opnames te doen. Deze gaan vaak gepaard met lange wachttijden en in sommige gevallen verliezen gebruikers hun munten door hacks.

Meer dan 57 Ethereum-tokens

Ethfinex zal gebruik maken van Ledger en MetaMask om anonieme, betrouwbare en transparante orderboeken te bieden met meer dan 57 ethereum tokens. Gebruikers kunnen meteen traden tegen de orderboeken van Ethfinex en Bitfinex. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!