Tim Draper, verwacht 400x stijging binnen 15 jaar

Tim Draper heeft voorspeld dat de marktkapitalisatie van cryptocurrencies, de komende 15 jaar, 400 keer zo groot gaat worden.

Hij vergelijkt de huidige staat van de cryptomarkt tot de begintijd van het internet. Hij waarschuwde echter wel dat de prijzen van Bitcoin en andere cryptocurrencies eerst moeten dalen voordat ze stijgen.

De miljardair en tech investeerder sprak via een video-link op een, door DEALSTREETASIA-gesponsorde, private equity- en venture capital bijeenkomst in Singapore.

“Het internet begon op dezelfde manier, het kwam in grote golven en toen zakte het bijna ineen, en dan komt de volgende golf geconcentreerder, maar veel groter, en ik vermoed crypto hetzelfde gaat doormaken,” zei Tim Draper.

Volgens Deal Street Asia verklaarde Draper ook dat de reden waarom de prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies drastisch zijn gedaald, sinds de recordhoogten van vorig jaar, te wijten is aan onwetendheid. Als mensen gewend raken, zullen volgens Draper, verschillende miljarden industrieën over de hele wereld getransformeerd worden. Er zal echter een groot verschil zijn tussen de verstoring die veroorzaakt werd door het internet en degene die zal worden veroorzaakt door blockchain-technologie en cryptocurrencies.

“Internet ging naar sectoren die $10-100 miljard dollar markten waren, cryptocurrency zal naar biljoenen dollar markten gaan – dit zijn financiële bedrijven, gezondheidszorg en verzekeringen, bankieren en investment banking, en overheden.”

Draper staat bekend als een permanente bull en dit was niet de eerste keer dat Draper beweerde dat cryptocurrencies en de blockchain-technologie meer revolutionaire mogelijkheden hebben dan internet. Eerder in het jaar verklaarde hij dat het transformatieve potentie groter zou zijn dan de industriële revolutie, de renaissance en de ijzertijd. In maart verklaarde Draper ook dat fiat-valuta’s binnen een half decennium weggevaagd zouden zijn en dat er alleen cryptocurrencies gebruikt zullen worden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!