NEO bood $50 miljoen meer op BitTorrent dan TRON

Onlangs hebben wij een bericht geplaatst over het feit dat TRON-oprichter, Justin Sun, BitTorrent gekocht heeft in een van de meest spraakmakende technische overnames van het jaar. Maar het blijkt dat hij niet eens de hoogste bieder was.

CoinDesk rapporteert dat TRON’s grootste rivaal ook in de markt was om het bedrijf over te nemen. Het $1,5 miljard blockchain-project NEO deed via NEO Global Capital een veel hoger bod dan Justin Sun. Volgens NEO’s hoofd investeringen, Weiyu “Wayne” Zhu, en interne BitTorrent-documenten verkregen door CoinDesk, was het bod van NGC $170 miljoen. Dit bod is maar liefst $50 miljoen dollar meer dan het bod van TRON oprichter Justin Sun van $120 miljoen. Desondanks is het uiteindelijk Justin Sun die aan het langste eind trok.

Ondanks het bod van $50 miljoen meer dan Justin Sun, zei het bestuur van BitTorrent in de documenten dat het aanbod van NGC “niet gunstiger was voor het bedrijf en zijn aandeelhouders” en accepteerde het aanbod van Sun.

Concurrentiestrijd

TRON en NEO gaan ook op andere vlakken de concurrentie aan. Hoewel hun expliciete doelen verschillend zijn, proberen beide projecten een claim in te dienen in de toch al competitieve markt van het creëren van snellere, meer schaalbare blockchains.

Tron, dat zijn netwerk in juli lanceerde, heeft het doel om “het internet te decentraliseren” en heeft zich vooral gepositioneerd als een alternatief voor Ethereum. Daarbij heeft Sun in april getweet dat zijn project beter is dan Ethereum. Tron heeft momenteel een marktkapitalisatie van $1,5 miljard en staat hiermee 1 plek boven Neo ($1,4 miljard).

Neo, voormalig Antshares, zichzelf gepositioneerd als en wordt ‘het Ethereum van China’ genoemd. Het project richt zich op smart contracts, digitale identiteit en digitale bezittingen.

Nog een gemeenschappelijke overeenkomst werpt misschien licht op deze bijzondere omstandigheden. Beide projecten zijn gevestigd in China en moeten daarom ook worden geconfronteerd met het obstakel van de kapitaalcontroles.

Ondanks al hun gelijkenissen heeft er maar één project de deal van BitTorrent rond weten te krijgen en dat is Justin Sun’s project TRON.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!