Eigenaar Tron (TRX) en Mede-oprichter BitTorrent investeren

Het is alweer een paar maanden geleden dat Justin Sun, eigenaar van Tron, BitTorrent kocht, echter blijkt de controversiële zakenman nu ook een klein aandeel te hebben in Chia Network.

Chia Network, dat binnenkort gelanceerd wordt, wordt ondersteund door de mede-oprichter van BitTorrent, Bram Cohen. Volgens documenten, die door CoinDesk verkregen zijn, diende Sun zijn winnende overnameaanbod in bij de BitTorrent Board op 14 februari. De volgende dag keurde het bestuur unaniem de ​​overeenkomst goed met Cohen die een “volledige vrijgave” van een deel van zijn intellectuele eigendom (IP). In ruil eiste Cohen het recht om een ​​investering van $ 50.000 in het bedrijf te doen onder een Simple Agreement for Future Equity (SAFE).

Over welk Intellectueel Eigendom het gaat, dat zou kunnen helpen het Chia-netwerk aan te drijven, wordt niet gesproken.

Een woordvoerder van Chia Network vertelde CoinDesk:

“Er is geen licentie of toewijzing van rechten van BitTorrent aan Bram Cohen of Chia. Alle software en gerelateerde intellectuele eigendomsrechten die intern door Chia worden gebruikt of door Chia worden gedistribueerd, zijn ofwel door Chia-medewerkers of aannemers ontwikkeld, in licentie van derden of waren beschikbaar via het publieke domein. Chia heeft zich gecommitteerd aan open source.”

Bronnen met kennis van de deal zeiden dat de twee bedrijven verder een overeenkomst aangingen van ‘wederzijdse vrijlatingen en niet-kleinering’, zodat geen van beide partijen een rechtszaak zou kunnen aanspannen vanwege gebeurtenissen die plaatsvonden voorafgaand aan de investering.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!