Charlie Shrem: nieuwe investeerders moeten 5 jaar HODL’en

In een interview met Yahoo Finance zei, Bitcoin-voorvechter, Charlie Shrem dat nieuwe crypto-beleggers niet moeten schrikken van de volatiliteit van de beleggingscategorie, maar eerder een token moeten kiezen in de buurt van het topsegment van de markt en een langetermijnbeleggingspositie moeten innemen.

Toen hij op donderdag 23 augustus tijdens de MoneyShow-conferentie in San Francisco met Yahoo Finance sprak, gaf Shrem aan dat hij tegen buitensporige blootstelling van crypto-activa aan nieuwe investeerders was.

Hij gaf aan dat het onvoorspelbare karakter het gevaarlijk maakt voor nieuwe investeerders en hij zei:

“Je investeert je geld in dit soort zaken, en je maakt soms verlies. Dit soort dingen gebeuren. De waarde daalt met 90%, daarna gaat de waarde met 100% omhoog. Ik zeg altijd tegen mensen, als ze in de crypto willen investeren: ‘Hoeveel geld, als je het nu kwijt zou raken, zou je het niet erg vinden? ‘$500,’ vertellen ze me. Dus investeer $500 in een aantal crypto projecten, en heb zorg dat je er plezier mee hebt. Geniet er gewoon van het leerproces. Er zijn veel goede coins om in te investeren: Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin. Leer gewoon wat de verschillen zijn”

Shrem adviseert beleggers ook om crypto te kopen met het doel om ze vijf jaar vast te houden,. Hierdoor hebben ze een grotere kans op een goed rendement. Dit omdat bull en bear cycli vaak twee jaar duren.

Shrem is mede-oprichter van Crypto.IQ, een leerprogramma voor crypto dat middelen, inzichten, nieuwsbrieven, toegang tot de markt en sms-waarschuwingen aanbiedt aan crypto-traders. Hij erkent dat de crypto-scène dramatisch is veranderd sinds hij begonnen is, maar hij ziet de spreiding van cryptocurrencies niet als een slechte zaak of een bedreiging voor Bitcoin.

Hij legde zijn standpunt uit en zei:

“De 1600 munten doen de guerrilla-marketing. Het zorgt ervoor dat nieuwe mensen in crypto komen. Bitcoin zal altijd de ‘papa’ zijn.”

Shrem gelooft ook dat de langverwachte SEC-toelating voor een Bitcoin ETF ergens in 2019 zal plaatsvinden, maar hij waarschuwt de cryptomarkt en zegt dat de markt de kans verstandig moet gebruiken omdat het maar één kans krijgt om zichzelf te bewijzen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!