Eminem vermeldt Bitcoin (BTC) in zijn nieuwe album Kamikaze

Forbes meldt op 31 augustus dat de Amerikaanse rapper Eminem in samenwerking met Royce Da 5’9 over bitcoin rapt op zijn nieuwe album ”Kamikaze”.

Gedurende hun loopbaan hebben rappers Eminem en Royce Da 5’9 ‘ verschillende keren samengewerkt.
Ze hebben samen 66 nummers opgenomen waarmee ze in de Billboard Hot 100-recordgrafiek terecht zijn gekomen.

In een tweet op vrijdag 31 augustus kondigde Eminem zijn tiende album “Kamikaze” aan, zonder veel promotie vooraf. Volgens Forbes, zingen ze in het negende nummer “Not Alike” over bitcoin.

“Remember everybody used to bite Nickel, now everybody doing bitcoin.”

Door Forbes wordt de zin beschreven als een belangrijk teken van de aanwezigheid van bitcoin in de massacultuur en het besef dat de cryptocurrency een scala van use-cases heeft buiten de criminaliteit.

“The mention on Eminem’s album is significant however as it suggests not a get rich quick scheme nor a way to sell illicit goods online, but rather something that “everybody [is] doing” — that it’s as common as knowing you bite the metal coin to test its quality.”

Rapper Akon

Dit is niet de eerste keer dat cryptocurrency benoemd wordt in de rapwereld. Cointelegraph meldde op 20 juni dat Rapper ”Akon” zijn eigen cryptocurrency gestart is die bedoeld is voor gebruik in zijn ‘Akon Crypto City’.

Rapper 50 cent

In januari werd naar buiten gebracht dat Curtis Jackson, beter bekend als 50 Cent in het bezit is van miljoenen dollars aan Bitcoin. Hij was de eerste rapper die cryptocurrency accepteerde als betaling voor zijn vijfde album “Animal Ambition”.

In een interview met Yahoo Finance kondigde hiphopartiest Young Dirty Bastard dit voorjaar de lancering aan van zijn eigen cryptocurrency.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!