Noord-Korea onderzoekt cryptocurrency mogelijkheden

In het rapport van de Korea Development Bank (KDB), Zuid-Korea, een Koreaanse bank die grote industriële projecten in het zuiden financiert en beheert, onderzoekt het Noord-Koreaanse IT bedrijf, Chosun Expo, momenteel cryptocurrency-mining en wil het een exchange creëren.

Het IT-bedrijf, gelegen in de hoofdstad Pyongyang, heeft volgens de KDB toestemming van de regering heeft gekregen om een ​​exchange te ontwikkelen. Volgens het rapport is de hoofdstad geïnteresseerd in cryptocurrencies om verschillende redenen: ze zijn “anoniem, moeilijk te traceren en gemakkelijk uit te cashen”.

Eerder heeft de hoofdstad getracht om een miningcentrum op te zetten, echter is dit toen niet gelukt. In het rapport wordt echter beweerd dat Noord-Koreaanse burgers meestal niets weten over cryptocurrencies en wat zij voor hen kunnen betekenen. Dit kwam naar boven in interviews met gevluchte Noord-Koreanen.

Ondertussen zal Pyongyang ook zijn eerste internationale blockchain-conferentie organiseren in oktober van dit jaar, met ‘internationale experts’. Het evenement zal de Korean International Blockchain Conference worden genoemd.

Christopher Emms, de CEO van het in Malta gevestigde blockchainbedrijf TokenKey, en een adviseur van het in Shanghai gevestigde SkyCoin, is bevestigd als spreker en heeft onlangs op zijn LinkedIn-account verklaard dat een “volledige sprekerslijst is bevestigd.”

In een eerder bericht werden Noord-Koreaanse hackers beschuldigd van aanvallen op Zuid-Koreaanse exchanges, waaronder BitHumb. Experts beweren dat Pyongyang een team van elite hackers heeft dat gespecialiseerd is in aanvallen op buitenlandse exchanges.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!