CIO van JP Morgan verwacht toekomst vol blockchain

De CIO van JP Morgan, Lori Beer, zei tijdens een persconferentie in Buenos Aires dat zij verwacht dat blockchain binnen enkele jaren “de bestaande technologie zal vervangen”. Dit meldde de Argentijnse website Cripto247 op 23 augustus.

“We zullen een groter en breder gebruik van blockchain zien […] Over een paar jaar zal blockchain technologie de bestaande technologie vervangen, op dit moment werken zij nog samen.” Zei Beer.

Daarnaast legde Beer uit dat JP Morgan blockchain gebruikt om het betalingsproces te vereenvoudigen en informatie van klanten op te slaan in verband met het KYC-beleid (Know Your Customer). Ze voegde hieraan toe dat blockchain-technologie helpt bij het voorkomen van witwaspraktijken. Beer zei verder over het gebruik van blockchain-technologie door de bank:

“We volgen momenteel veel paden. We ontwikkelde een blockchain (open code) op basis van Ethereum. Deze blockchaintechnologie heeft nog geen oplossingen gebracht op het gebied van privacy en schaalbaarheid. We zijn verbonden met Hyperledger en Enterprise Ethereum Alliance. De toepassing van deze technologie in het bedrijfsleven is voor ons belangrijker dan de technologie zelf. We zoeken niet alleen naar kostenreductie, maar ook naar kansen om nieuwe producten te ontwikkelen.”

Bier werd ook gevraagd naar de positie van JP Morgan bij het kopen van cryptocurrencies. Ze legde uit dat de bank alleen ondersteunt wat gereguleerd is en dat zij specialisten hebben die “evalueren wat er gebeurt” met digitale valuta. Over de institutionele positie met betrekking tot Initial Coin Offerings (ICO’s), had Beer geen commentaar.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!