Zeepin update: Zeepin Chain Mainnet

Zeepin bevindt zich in de laatste fase van het voorbereiden van de lancering van Zeepin Chain op 31 augustus. De aandacht voor het kernproduct is vooral belangrijk in een tijd waarin de overgrote meerderheid van startups faalt in het nakomen van hun beloften. Om duidelijke use-cases op de markt te brengen, heeft Zeepin een blockchain ontworpen rond één idee: een gedistribueerde economie opbouwen voor de creatieve industrie. Dit is een ambitieus project dat zowel technische expertise als ontwerpdenken vereist. De belangrijkste focus van Zeepin is het creëren van echte oplossingen die het leven van ondernemers, innovators, auteurs en andere makers op dit moment kunnen verbeteren. Daarnaast moeten mensen dit kunnen oppikken en opbouwen, zonder sociale of technologische barrières. Na maandenlang te hebben geëxperimenteerd met de ontwikkeling, is de tijd aangebroken voor Zeepin om hun eigen openbare blockchain te lanceren.

Wat is Zeepin?

Zeepin is ‘s werelds eerste customised platform dat meer bescherming, erkenning, connecties en ondersteuning biedt aan iedereen in de creatieve industrie.

Zeepin concentreert zich op het decentraliseren van één van de snelst groeiende industrieën van de wereld, die geplaagd wordt door inefficiënties. Door gebruik te maken van blockchain technologie, kan Zeepin een grenzeloze en transparante economie creëren met hun eigen digitale valuta (ZPT).

Zeepin maakt het mogelijk voor creators om hun copyrights te beschermen, ontwerpers kunnen fabrikanten vinden, muzikanten kunnen locaties vinden, joint ventures kunnen gevormd worden, crowdfunds kunnen opgezet worden en talenten kunnen gevonden worden. Dit alles en meer is mogelijk op een makkelijk te gebruiken platform en tegen zeer lage kosten.

Het komt er in het kort op neer dat Zeepin een innovatieve manier heeft gevonden om de waarde van copyrights te beschermen, productiviteit te verhogen en om groei mogelijk te maken door gebruik te maken van blockchain technologie.

Zeepin doet dit door middel van een eigen digitale valuta (ZPT). Zeepin is een open en transparant ecosysteem waar alle bezittingen en transacties traceable zijn. Dit zorgt voor gelijke kansen voor elke speler (groot of klein) in de kunst, ontwerp, advertising, mode, grafisch design en architecten markt.

Door het platform te gebruiken, heb je geen tussenpersonen nodig en heb je directe communicatie met de andere partij. Zoals eerder benoemd is het platform grenzeloos. Dit houdt in dat je overal ter wereld toegang kunt hebben tot het platform en gebruik kan maken van de dApps om je creatieve bezittingen te beschermen en om deze te vermarkten.

Deze tools kunnen gebruikt worden voor copyright, autorisatie geven, het veilig stellen, verbinden, crowdfunden en het lanceren van innovatieve projecten door gebruik te maken van ZPT tokens voor transacties.

Voor de volledige review van Zeepin, klik hier!

Praktische benadering van creativiteit

Zeepin Chain is gebouwd om de verspreiding van waarde in de creatieve industrie te versnellen. Om dit te begrijpen, moeten we een stap terug doen en eerst de belangrijkste uitdagingen op het gebied van blockchain en smart contracts begrijpen: twijfel en onzekerheid. Ondernemers, eigenaren van kleine bedrijven en makers van content kunnen het zich niet veroorloven om gespecialiseerde Blockchain-ontwikkelaars in te huren voor hun projecten, het is een moeilijke zaak om economisch te ondernemen. Laten we zeggen dat een kunstenaar een eenvoudige smart contract wil laten schrijven, waarin mensen die haar creatieve inspanningen helpen financieren en één exemplaar krijgen van een speciale editie van het nieuwe kunstwerk zodra het uit is. Als u dit via een smart contract afhandelt, wordt de wrijving tussen haar en haar publiek weggenomen en worden de kosten voor tussenpersonen weggenomen. Daarnaast helpen de smart contracts ook bij het oplossen van mogelijke geschillen over auteursrechten zodra het kunstwerk beschikbaar is.

Dus het klinkt allemaal redelijk goed in theorie. Maar met wie praat ze hierover?

Het ontwikkelen van een ogenschijnlijk eenvoudige oplossing als deze kost onze artiest veel geld en tijd, daarnaast brengt het mogelijk niet eens de beoogde resultaten met zich mee. Specialisten zijn moeilijk te vinden, auditdiensten zijn duur en de leercurve is steil. Dan, zelfs als ze erin slaagt om dit contract geschreven te krijgen, zal het bouwen van de functionaliteit in haar website een verhaal apart worden. De meeste integraties zijn er gewoon nog niet. Smart contracts zijn geen alledaags goed, ondanks het feit dat veel bedrijven op platforms werken die specifieke soorten van deze contracten voor niche-industrieën gebruiken. De realiteit is dat de ontwikkeling van Blockchain in 2018 iets is dat alleen IT-bedrijven en start-ups kunnen. Degenen met toegang tot gespecialiseerd programmeertalent zijn de enigen die gedecentraliseerde toepassingen (dApps) kunnen ontwikkelen. Er was dus nog geen oplossing voor iemand zoals onze artiest, echter nu komt Zeepin Chain om de hoek kijken.

Trends in creatief ondernemerschap

Werk lijkt niet langer in traditionele kantoren te passen. Meer dan 35% van de beroepsbevolking in de VS alleen bestaat vandaag uit freelancers. Het aantal economisch zelfstandige mensen groeit elk jaar, evenals de vraag naar custom made diensten/oplossingen, waaronder Blockchain-oplossingen. De kunstenaar in het bovenstaande voorbeeld is dus niet de enige die tegen dit probleem aan loopt. Miljoenen creatievelingen die hun brood verdienen op of via het internet, hebben geen diepgaande technische expertise nodig om waarde toe te voegen aan de wereld. Individuele freelancers, kleine teams, ambitieuze start-ups, enzovoort – geen van allen hoeft te vertrouwen op dure specialisten om hun bedrijf met blockchain te verbeteren. Deze ondernemers zullen veel baat hebben bij het aanbieden van hun producten, diensten en oplossingen via smart contracts. Ze krijgen op een eenvoudige en betrouwbare manier toegang tot dApps om asset management, copyright, financiering en identiteitsverificaties betaalbaar en toegankelijk te maken. Al deze activiteiten hebben momenteel een enorme overhead, vooral als je bedenkt dat ze elke dag routinematig door miljoenen mensen worden gedaan. Dus een meer efficiënte gedistribueerde economie geeft miljoenen euro’s terug in de handen van de makers. Simpel gezegd, Zeepin Chain wordt gelanceerd om dergelijke mensen te helpen bij het gebruik van blockchain-oplossingen tijdens hun werk. Zeepin beweert niet de eerste of beste Blockchain te zijn voor het bouwen van dApps – Ze zijn niet in concurrentie met Ethereum, EOS of andere oplossingen die er zijn. Het doel is anders. Zeepin Chain is gebouwd voor: – Asset mapping voor culturele, creatieve, entertainment en andere doeleinden. – Eenvoudige toegang, onze API’s (ontwikkelingsinterfaces) kunnen smart contracts eenvoudig integreren in traditionele omgevingen zoals websites, apps, enzovoort. – Verificatie van alle bedrijfsmiddelen en voor beveiliging en auteursrechtelijke doeleinden. – Democratische autonomie. Het Zeepin Galaxy Consensus-mechanisme is al functioneel in Crypto Galaxy – de eerste van vele aankomende apps en games op het platform.

Hoe werkt Zeepin Chain

Zoals hierboven vermeld, wordt Zeepin Blockchain geregeerd door de Galaxy Consensus die vertrouwt op democratische autonome Galaxy-nodes. Wilt u in-depth weten wat de technische specs zijn? Dan verwijs ik u door naar de whitepaper. Voor de doeleinden van dit artikel is het genoeg om te begrijpen dat de consensus is ontworpen om snelle en betrouwbare transacties te bieden en eventuele aanvallen op de gedistribueerde ledger af te weren. Voor smart contract en dApp-ontwikkeling kunnen gebruikers van de Zeepin-Chain werken met standaard programmeertalen zoals C ++, Java, C #, Python, Javascript. Dit verlaagt aanzienlijk de kosten en stelt niet-ontwikkelaars in staat om te profiteren van de technologie zonder de noodzaak voor zeer gespecialiseerde programmeurs en externe experts. Applicatie-interfaces stellen ontwikkelingsbedrijven ook in staat om eenvoudig hun eigen oplossingen tot stand te brengen. Via API en SDK hebben ze toegang tot alle belangrijke modules en validatiesystemen. Game-ontwikkelaars kunnen ook profiteren van aangepaste modules – Zeepin Chain is ontworpen met crypto-assets en gedecentraliseerde games in gedachten. Toewijzingsprotocollen voor activa zijn een ander belangrijk onderdeel van het systeem. Ze kunnen zowel digitale als fysieke items beheren. Na het coderen van het item in de Zeepin-Chain, kunnen gebruikers de rechten beheren van het eigendom, gebruik, verplichtingen van escrow, etc. Hierdoor komt het auteursrecht en de controle van informatie terug in de handen van maker. De huidige cloudsystemen werkten simpelweg niet voor onze gegevensopslagbehoeften, ze zijn te veel afhankelijk van serviceproviders en kunnen daarom gemakkelijk gecontroleerd en gemanipuleerd worden. Dit moest anders kunnen!

GalaCloud Storage System

In een eerder artikel hebben wij het al gehad over GalaCloud. Wil je de complete informatie over GalaCloud? Klik dan hier! Het idee is eenvoudig: gecodeerde gegevens worden opgeslagen op GalaBox-apparaten en vervolgens verzonden naar de GalaHub-besturingsnotities. Alle Box-eigenaren en Hub-operators ontvangen beloningen in Gala-tokens voor hun medewerking aan het netwerk. Daarom heeft onze keten een dual token-economie waarbij ZPT-houders geleidelijk Gala ontgrendelen, dat later voor nutsdoeleinden kan worden gebruikt. In eerste instantie klinkt het misschien als een ingewikkeld idee, maar zodra de economische ambitie achter de Zeepin-Chain duidelijk wordt, valt alles op zijn plaats. Zeepin wil een one-stop blockchain-oplossing zijn voor iedereen in de creatieve industrie, en dit betekent de hele waardeketen transformeren. Vanaf de grond af en stap voor stap. Gegevens en eigendomsrechten zijn de eerste stappen, smart contracts en afspraken over de ketenovereenkomst komen daarna.

Conclusie

Zeepin Chain is een ambitieus project met oplossingen die gebruikt kunnen worden door ondernemers, eigenaars van kleine bedrijven en makers van content. Zeepin gaat hun doelgroep voorzien van alle middelen om op de blockchain actief te kunnen zijn. Daarnaast worden zaken zoals auteursrechten, gegevens, smart contracts, etc. op een veiligere manier opgeslagen. Daarnaast is het voor ons als cryptofanaten een erg interessant project omdat het een van de projecten is die in onze ogen echt voor een verandering kan zorgen. Eerder hebben wij een artikel gepost over GalaCloud en over het feit dat er nodes en GalaBoxen te verkrijgen zijn. Wij hebben een GalaBox aangeschaft omdat wij in het project geloven. Het idee, het team, de manier van communiceren en hun marketingactiviteiten kloppen in onze ogen. Er zijn tegenwoordig veel projecten op de markt die van alles beloven, echter Zeepin doet wat zij beloven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!