Exchanges in de V.S. komen samen voor zelfregulering

Een werkgroep onder leiding van cryptocurrency-uitwisseling Gemini zal in september zijn eerste vergadering houden om te praten over de oprichting van een zelfregulerende organisatie (SRO) om toezicht te houden op de snelgroeiende Amerikaanse crypto-handelsmarkt.

De Virtual Commodity Association (VCA), die op maandag is aangekondigd, omvat in eerste instantie deelname van vier cryptocurrency-exchanges die Amerikaanse klanten bedienen: Gemini, Bitstamp, Bittrex en bitFlyer USA.

Vertegenwoordigers van deze bedrijven komen in september bijeen om te bespreken hoe een SRO wordt gevormd, waaronder het opstellen van best practices voor de branche en het bepalen van richtlijnen voor lidmaatschap van de VCA. Ze kiezen ook een uitvoerend directeur voor de organisatie.

“Dit is de eerste van de vele stappen in het reguleren van de markten voor digitale activa en het beantwoorden van de oproep van toezichthouders,” zei Yusuf Hussain, hoofd risico bij Gemini.

“Wij geloven in de waarde van zelfregulering, die we in Europa bijna vanaf het begin hebben nagestreefd, en kijken uit naar een vergelijkbaar pad in de VS. Degenen die zich niet aan de regelgeving kunnen of willen houden, brengen consumenten en hun eigen operaties in gevaar, “voegt Bitstamp CEO Nejc Kodrič toe

Ondertussen is de interim-uitvoerend directeur van de VCA Maria Filipakis, die voorheen diende als uitvoerende adjunct-superintendent bij het New Yorkse Afdeling van Financiële Diensten (NYDFS). Daarnaast hielp hij bij het opstellen van het controversiële regelgevingskader voor cryptocurrency, dat ook wel de ‘BitLicense‘ wordt genoemd.

“Ik juich de VCA en haar leden toe in hun engagement om het regelgevingslandschap van de digitale-vermogensindustrie, regels voor de bescherming van klanten, het ontwikkelen van de beste werkwijzes en markttransparantie,” zei Filipakis.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!