Deloitte onderzoek: 39% vindt blockchain overhyped

In de studie van Deloitte waarin meer dan 1.000 blockchain-savvy executives bij bedrijven met een jaarlijkse omzet van $ 0,5 miljard of meer in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Mexico, Duitsland, Frankrijk en China werden ondervraagd, gaf bijna 39% aan dat blockchain-technologie overhyped was.

“Ondanks de interesse van de zakelijke digitale respondenten in de mogelijkheden van blockchain, zei bijna 39 procent van de wereldwijde steekproef dat ze van mening zijn dat blockchain” overhyped “is. In de VS is dit aantal hoger: 44 procent van de respondenten ziet blockchain als overhyped, dit was nog 34 procent in 2016 tijdens een eerder onderzoek door Deloitte”

Vier grote accountantskantoren gaven aan dat zij denken dat de reden voor deze perceptie o.a. de sterke stijging van tokens in het afgelopen anderhalf jaar is. Bovendien zou dit een weerspiegeling kunnen zijn van een verschuiving naar pragmatisme in de blockchain wereld.

Geen reden tot bezorgdheid

Deloitte verzekerde echter dat dit geen aanwijzing was dat de blockchaintechnologie de verkeerde kant op ging.

“Omdat we nog maar vroeg in de ontwikkeling van blockchain zijn, zijn deze horten en stoten, in het proces, niet verrassend,” merkte het onderzoek op.

Dit statement wordt ondersteund door het feit dat de investeringen in blockchaintechnologie blijven toenemen. In een eerder bericht van CryptoBenelux, werd al geschreven dat Zuid-Korea in 2019 meer geld gaat investeren in blockchaintechnologie. In de enquête kwam naar voren dat de bedrijven die $10 miljoen of meer investeren in blockchaintechnologie nog steeds in de dubbele cijfers blijven. In de Verenigde Staten gaven 13% van de respondenten aan dat hun bedrijven dit jaar $ 10 miljoen of meer aan blockchain-technologie schonken, terwijl dit in het Verenigd Koninkrijk 15% was. Mexico en Frankrijk noteerden het hoogste percentage bedrijven dat aanzienlijke investeringen deed op respectievelijk 21% en 20%.

Waarom Blockchain technologie?

Uit het onderzoek kwam ook naar voren welke beweegredenen de respondenten zagen om gebruik te gaan maken van blockchain. Op de vraag welk significant voordeel blockchain bezat ten opzichte van de huidige systemen, zei 32% van de respondenten dat het snelheid was, terwijl 28% zei dat het de mogelijkheid bood om nieuwe bedrijfsmodellen en nieuwe bronnen van inkomsten aan te snijden. Ongeveer 16% zei dat het hielp bij het verlagen van de kosten, terwijl 21% zei dat het de veiligheid verhoogde en het risico zou beperken.

Vergeleken met conventionele technologieën en systemen, zei 84% van de respondenten dat blockchain veiliger was. Slechts 8% zei dat het minder veilig was, terwijl 8% hier geen antwoordt op kon geven.

Lees het volledige onderzoek hier.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!