Zuid Korea investeert $4,4 miljard in o.a. blockchain en AI

Tijdens een bijeenkomst in Seoul op maandag bevestigde de Zuid-Koreaanse minister van Financiën, Kim Dong-yeon, hun plannen voor een $4,4 miljard investering voor het innovatieprogramma in 2019. Dit is een stijging van 65 procent ten opzichte van de begroting van dit jaar. Het investeringsprogramma, genaamd Growth trough Innovation, zal zich concentreren op acht kritieke sectoren met een bijzondere nadruk op blockchain technologie en AI. De overheid wil een infrastructuur ontwikkelen voor een platformeconomie met een duidelijke focus op blockchain, big data en AI.

Het ministerie van financiën, zoals geciteerd door de Koreaanse publicatie Yonhap, zei:

“De maatregelen zullen platformeconomie helpen faciliteren, wat op zijn beurt zal bijdragen aan het versnellen van innovatieve groei.”

Volgens de eigen website van het ministerie hebben de gebieden big data, AI, blockchain en shared economy gezamenlijk een investering van $ 511 miljoen gewonnen in 2018. In 2019 onthult Korea’s ministerie van financiën een gewonnen investering van $ 918 miljard voor de sectoren. Dit is een stijging van bijna 80%.

Over het bouwen van een ‘big data platform’ zei het ministerie:

“De overheid zal zich richten op het promoten van big data en AI, het ontwikkelen van blockchain-technologie om de beveiliging van gegevensbeheer te waarborgen en om de shared economy te stimuleren.”

Los daarvan wijst de overheid ook een budgetuitgaven toe van meer dan $ 53 miljoen voor 10 specialisten in acht veelbelovende sectoren, die ook zullen worden geholpen door een  investering van $ 26 miljard. Voegt het ministerie toe.

Verder heeft het Jeju-eiland van het land een voorstel aan de centrale overheid geschetst om hun voornemen bekend te maken om een ​​’speciale zone voor blockchain- en cryptocurrency’-startups en -bedrijven te worden waarin ICO’s in de provincie worden toegestaan, ondanks het verbod op het vasteland.’

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!