Werkt Visa in het geheim samen met Ripple?

Pseudonieme XRP-influencer 24HRSCRYPTO heeft in een recente tweet beweerd dat de wereldwijde betalingsgigant Visa in het geheim samenwerkt met Ripple (XRP).

In de bijgevoegde video liet 24HRSCRYPTO zien dat Visa de afgelopen jaren met minstens 4 Ripple-partners samen is gaan werken, hetzij in een partnerschap of een volledige overname. Bijgevolg beschouwt de influencer dit als een bullish case voor XRP. Hij tweette het onderstaande:

“Visa werkt stilletjes met Ripple.. niets te zien hier 👀😂. XRP gaat voorbij de $100 VLIEGEN en dat zal alle sceptici in SHOCK doen schrikken 🤯🤯.”

De Ripple-partners zijn Earthport, Dee Money, CurrencyCloud en Novatti. Visa heeft met name Earthport en CurrencyCloud overgenomen. Anderzijds ging het samenwerkingsverbanden aan met Dee Money en Novatti.

Na onderzoek van deze beweringen is het vermeldenswaard dat de volledig door Visa overgenomen bedrijven niet langer op de klantenpagina van Ripple verschijnen. Bovendien gaan de partnerschappen en overnames in kwestie meestal over het vergroten van het bereik van Visa’s eigen grensoverschrijdende betalingsoplossingen zonder melding te maken van Ripple of XRP.

Bijgevolg hiervan is dat het moeilijk te beweren is dat Visa onder één hoedje speelt met Ripple. Het spreekt echter over het belang en het bereik van Ripple-partners, die voortdurend worden gezocht door traditionele financiële reuzen zoals Visa.

Hoewel er mogelijk geen samenwerking met Visa is, heeft Ripple misschien dit niet nodig. Zoals vorig jaar gerapporteerd en benadrukt in het “Q4 2022 Markets Report“, is de On-Demand Liquidity-service van het bedrijf, die XRP gebruikt als overbruggingsvaluta voor vrijwel onmiddellijke grensoverschrijdende betalingen, uitgebreid tot bijna 40 uitbetalingsmarkten, wat neerkomt op ongeveer 90% van de valutamarkt.

En afgezien van Ripple-ontwikkelingen, ontwikkelt XRP Ledger ook nieuwe use-cases om de schaalbaarheid van het netwerk te benutten. Deze ontwikkelingen omvatten NFT’s, een native automated market maker (AMM), een Ethereum Virtual Machine-compatibele sidechain en Hooks voor native smart contracts.