Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

India gaat retail CBDC pilot in december lanceren

De Reserve Bank of India (RBI) bereidt zich momenteel voor op het uitvoeren van de retail-pilot van de digitale roepie, welke binnen een maand van start moet gaan. De RBI gaat dus over naar een andere fase van de CBDC, nadat het eerst het groothandelsgebruik heeft getest.

De RBI bevindt zich nu in de laatste fase van de voorbereiding van de uitrol van de pilot met de digitale roepie voor de detailhandel, aldus de Economic Times of India. De deelnemers aan de pilot zijn onder andere de State Bank of India, Bank of Baroda, ICICI Bank, Union Bank of India, HDFC Bank, Kotak Mahindra Bank, Yes Bank en IDFC First Bank. De pilot zal naar verluidt op een gegeven moment all commerciële banken in India omvatten.

Elke bank die meedoet aan de pilot, test de CBDC onder 10.000 tot 50.000 gebruikers. De banken zullen samenwerken met PayNearby- en Bankit-platforms om de nieuwe betalingsmogelijkheid te integreren. De infrastructuur van de CBDC zal in handen zijn van de National Payments Corporation of India (NPCI). Indiase journalisten schreven het volgende:

“De e-roepie wordt opgeslagen in een wallet, de coupures zijn beschikbaar op verzoek van de klant, net zoals u contant geld opvraagt ​​bij een geldautomaat. Banken lanceren dit alleen in geselecteerde steden.”

Handelaren en klanten moeten de speciale wallet voor de CBDC downloaden, terwijl de RBI later van plan is om deze te integreren met bestaanden digitale bankdiensten. De digitale roepie is naar verluidt bedoeld als aanvulling op het huidige betaalsysteem en niet als vervanging daarvan.

Op 1 november werd de pilot voor het groothandelssegment voor de digitale roepie gelanceerd. Het belangrijkste gebruik ervan was de afwikkeling van transacties op de secundaire markt in overheidseffecten. Er is echter geen informatie beschikbaar over de succesvolle beëindiging van de groothandelspilot.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!