India banken crypto

CBDC van India zal door vier grote banken worden getest

De State Bank of India, de Baroda Bank, de Union Bank en de Punjab Bank zijn de banken die gaan werken aan het project op de Indiase CBDC te testen middels een pilot. Dit werd bekend van een de functionarissen die verantwoordelijk is voor het project.

Een andere bankdirecteur bevestigde ook dat er stappen zijn gezet om de pilottest zo snel mogelijk op gang te brengen. Ook wees hij erop dat de Reserve Bank of India (RBI) van plan is om de Central Bank Digital Currency voor het einde van dit jaar te lanceren. Hij is echter niet zeker van een precieze datum waarop de CBDC kan worden uitgerold voor openbaar gebruik.

De RBI voert daarnaast overleg met bedrijven in het hele land over de nieuwe CBDC. De FIS, een Amerikaans bedrijf dat banken wereldwijd ondersteunt en adviseert over CBDC’s, is een van de sterkste bondgenoten van de RBI. Inmiddels zijn essentiële aspecten al onderzocht, waaronder de opname van de bankloze, grensoverschrijdende betalingen met digitale valuta en programmeerbare betalingen.

CBDC’s worden steeds populairder bij regeringen en de centrale banken van landen over de hele wereld. China loopt op dit vlak al een tijdje voor, ondanks dat het land zich nog in de testfase bevindt. Volgens een functionaris van de FIS zijn er gesprekken geweest met India’s RBI, aangezien het bedrijf van plan is zijn ecosysteem uit te breiden om hen te helpen kijken naar de verschillende soorten CBDC die ze van plan zijn te ontwerpen.

India verkiest CBDC boven cryptocurrencies

Ook zei de functionaris dat zij beschikken over de technologische knowhow om te helpen bij het ontwerpen van een industriële of groothandel CBDC die voor alle transacties kan worden gebruikt. De minister van Financiën van India gaf tijdens de begrotingslezing aan dat het land er alles aan zou doen om dit jaar de digitale roepie te lanceren. Enkele maanden geleden zei de RBI dat er sprake is van de benadering om de digitale roepie te willen lanceren.

Daarnaast gaf de RBI aan dat zij toezicht gaan houden op de regulering van de nieuwe digitale valuta en dat het ontwerp een replica zal zijn van het fysieke geld van het land. De bank wil ook een manier creëren om naadloze uitwisselingen tussen fysieke en virtuele roepies mogelijk te maken. Binnen de RBI zijn er bovendien oproepen geweest voor het verbod op digitale activa zoals Bitcoin (BTC). Volgens de vice-gouverneur van de bank zou een verbod op digitale activa de beste optie kunnen zijn die het land kan overwegen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN