Elizabeth Warren ontvangt kritiek van John Deaton en Elon Musk

Anti-crypto Senator Elizabeth Warren heeft kritiek gekregen van Elon Musk en pro-XRP advocaat John Deaton vanwege het herhaaldelijk verspreiden van leugens in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen. Elon Musk en Deaton leken aan dezelfde kant te staan nadat Musk, een Trump-supporter, John Deaton ook steunde voor de Senaat.

De Democratische senator uit Massachusetts, Elizabeth Warren, kreeg kritiek op haar post op X van de Republikeinse kandidaat John Deaton, Bitcoin-adviseurs en de crypto-gemeenschap. Warren gaf bedrijven de schuld van de prijsstijgingen en beweerde dat ze bedrijven zou aanpakken om de kosten te verlagen.

John Deaton hekelde naast Senator Warren ook de Biden-administratie wegens de gestegen prijzen. Hij gaf namelijk aan dat Warren liegt, omdat zij de schuld buiten de Amerikaanse overheid legt. Hierover zei Deaton het onderstaande:

“De overheid heeft 80% van alle USD’s gedrukt in de afgelopen VIER jaar. Dat is een belangrijke reden waarom de inflatie het hoogste niveau in 40 jaar heeft bereikt.”

Elon Musk was het eens met Deaton en bekritiseerde Warren vanwege haar onjuiste opvattingen en het verspreiden van desinformatie. Hij waarschuwde dat Amerika feitelijk failliet zal gaan als er geen radicale vermindering van overheidsuitgaven komt.

Elizabeth Warren werd daarnaast ook bekritiseerd door crypto-executives Erik Voorhees, Pierre Rochard en Preston Pyth voor het de schuld geven aan bedrijven voor de inflatie in de VS.

Op maandag kondigden Elon Musk en Coinbase CEO Brian Armstrong tevens hun steun aan voor Deaton in zijn verkiezingsrace tegen Senator Elizabeth Warren. De Republikein ligt ver achter op de Democraat in de peilingen. Volgens gegevens van Polymarket heeft de Democratische Partij een kans van 97,3% om de Senaatsverkiezingen in Massachusetts te winnen.

Ondertussen leidt de Republikeinse kandidaat Donald Trump in de presidentsrace van 2024 tegen Kamala Harris. Dit gebeurde nadat Musk tot maandag campagne voerde voor Trump in Pennsylvania. Musk versterkte ook de prijzen van XRP en andere crypto-valuta door crypto-gebruikscases tegen gecentraliseerde controle te noemen.

De XRP-prijs is de afgelopen 24 uur met 4% gedaald en wordt momenteel verhandeld op $0,53. De 24-uurs laagste en hoogste prijzen zijn respectievelijk $0,532 en $0,558. Bovendien is het handelsvolume in de laatste 24 uur met 3% afgenomen, wat wijst op een dalende interesse onder handelaren.