Anti-crypto-wetgeving van Warren gedoemd te falen, aldus Chamber of Digital Commerce CEO

Een crypto-wetsvoorstel gesponsord door de Amerikaanse senator Elizabeth Warren staat op het punt om te mislukken, volgens de oprichter van een blockchain-handelsvereniging. In een nieuw interview met Peter McCormack schetst Perianne Boring, de oprichter en CEO van de Chamber of Digital Commerce, haar voorspellingen voor het Digital Asset Anti-Money Laundering Act van Warren (D-Massachusetts).

Het wetsvoorstel, dat Warren vorig jaar voor het eerst introduceerde en vervolgens opnieuw in juli, heeft als doel om de crypto-industrie te laten voldoen aan dezelfde regels voor het voorkomen van witwassen die gelden voor het traditionele financiële systeem. Het zou onder andere Bank Secrecy Act (BSA)-verantwoordelijkheden uitbreiden, inclusief Know-Your-Customer (KYC) eisen, naar crypto wallet providers, miners, validators en andere netwerkdeelnemers.

Pro-crypto lobbygroepen zoals die van Boring hebben kritiek geuit op de mogelijke wetgeving, die momenteel wordt overwogen door de Senate Committee on Banking, Housing, and Urban Affairs. In haar nieuwe interview merkt Boring op dat zelfs als het wetsvoorstel van Warren de Senaat passeert, het niet zal slagen in het Huis van Afgevaardigden gezien de huidige politieke samenstelling. Het volgende werd aangegeven:

“Iemand in het Huis zou bereid moeten zijn om het wetsvoorstel naar voren te brengen in het Huis. Het doorloopt hetzelfde proces, het gaat eerst door de House Financial Services Committee, wat dit wetsvoorstel nooit zal doen. Het zou nooit worden behandeld in Financial Services. Patrick McHenry heeft het wetsvoorstel al verworpen. Hij is voorzitter van die commissie, hij brengt het niet naar voren. Dus er is een blokkade in het Huis, dus dit wetsvoorstel gaat voorlopig nergens heen.”

Boring erkent echter dat het politieke pad vooruit voor het wetsvoorstel van Warren “in de loop van de tijd kan veranderen”, wat de kans vergroot dat de wet wordt aangenomen. Bijvoorbeeld kondigde McHenry (R-North Carolina) eerder deze maand aan dat hij van plan is met pensioen te gaan na zijn huidige termijn, dat eindigt in 2024.

Warren heeft sinds haar aantreden als Amerikaanse senator in 2013 331 wetsvoorstellen ingediend, volgens de wetgevende website GovTrack. Van dat totaal is er slechts één wet aangenomen, en nog eens 10 zijn aangenomen via opname in andere wetsvoorstellen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!