TVL van Solana bereikt recordhoogte van $6,1 miljard

De totale vergrendelde waarde (TVL) van Solana (SOL) heeft de $6,1 miljard in oktober overschreden, die werd aangewakkerd door de meme-coin hype, de stijging van Raydium en de groei van het aantal gebruikers. Met de stijging van de Solana’s TVL naar $6,1 miljard werd een nieuw record gevestigd. Het is tevens de hoogste TVL sinds januari 2022, wat wijst op groeiend vertrouwen en betrokkenheid van gebruikers bij het platform.

TVL meet de totale waarde van activa die zijn gestort in gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten. Een stijgende TVL duidt erop dat meer gebruikers hun activa in protocollen vergrendelen, wat wijst op een toenemende vraag en vertrouwen in het platform.

Naast het recordaantal TVL zijn er volgens DefiLlama meer dan 40 miljoen SOL-tokens vergrendeld in DeFi-protocollen. Dit aantal is gestaag gegroeid, van 14 miljoen SOL aan het begin van 2024. De stijging van TVL is niet alleen te danken aan de stijgende marktprijs van SOL, maar ook aan de groeiende hoeveelheid SOL die in deze protocollen wordt vergrendeld, wat wijst op een sterke toename van de vraag van gebruikers.

Een belangrijke factor die deze groei aandrijft, is Raydium, een gedecentraliseerde exchanges (DEX) op Solana, die aanzienlijk heeft bijgedragen aan de stijgende TVL van het platform. De TVL van Solana is namelijk sinds begin oktober met $1 miljard gestegen. Een van de redenen waar Raydium het momenteel goed doet, is de toename van hype rondom meme-coins. Dit heeft namelijk geleid tot een sterke toename van de handelsactiviteit op gedecentraliseerde exchanges.

Meme-coins drijven prijs van Solana

Volgens CoinGecko heeft de marktkapitalisatie van meme coins op Solana de $11,2 miljard overschreden, met een dagelijks handelsvolume van bijna $4 miljard. De handelsactiviteit van Raydium’s DEX heeft in deze omgeving gefloreerd en veroverde in september een marktaandeel van 22%, met een verhandeld volume van $21,5 miljard.

Bovendien heeft de netwerkactiviteit van Solana nieuwe hoogten bereikt. Gegevens van Artemis tonen aan dat het netwerk in oktober meer dan 4 miljoen dagelijkse actieve adressen (DAA) heeft gezien, een nieuw record. Sinds september blijft het DAA consequent boven de 3 miljoen per dag, een teken van sterke gebruikersgroei. Daarnaast bereikten nieuwe adressen op Solana ook recordhoogtes, met meer dan 4 miljoen nieuwe adressen die dagelijks worden aangemaakt, wat duidt op nieuwe kapitaalinvloeden en toenemende gebruikersinteresse.

Deze nieuwe records in zowel TVL als actieve adressen weerspiegelen een sterke vraag naar Solana, wat mogelijk verdere prijsstijgingen voor de altcoin kan aandrijven. Momenteel wordt SOL verhandeld rond $156, met technische analyses die suggereren dat er weerstand is op $159. Als SOL voorbij dit weerstandsniveau breekt, zou het volgens marktanalisten mogelijk $200 kunnen bereiken.