Solana onthult nieuwe smartphone genaamd ‘Seeker’

Solana (SOL) heeft zijn nieuwste smartphone, de “Seeker”, officieel gelanceerd. Volgens het bedrijf is dit toestel een grote vooruitgang op het gebied van Web3 mobiele technologie. De Seeker is geprijsd op ongeveer de helft van wat het vorige model kostte en richt zich op een bredere doelgroep, niet alleen op memecoin-liefhebbers.

In een bericht op X beschrijft Solana het als “het ultieme Web3 mobiele apparaat”, waarbij zowel hardware als software naadloos op elkaar zijn afgestemd.

Het vorige model, de Saga, werd in mei vorig jaar gelanceerd, maar kende een moeizame start. Het kreeg gemengde recensies van zowel techjournalisten als crypto-liefhebbers. In december veranderde dit echter plotseling, toen de waarde van de memecoin Bonk (BONK) met maar liefst 1.000% steeg. Dit zorgde ervoor dat de Saga binnen korte tijd volledig was uitverkocht.

Met de Seeker probeert Solana dit succes te herhalen. Er zijn al ongeveer 140.000 mensen die de smartphone hebben besteld, met een prijs van tussen de $450 en $500. Het bedrijf belooft hen verschillende beloningen, maar benadrukt dat de Seeker meer te bieden heeft dan alleen voordelen voor memecoin-handelaren.

Solana-oprichter en CEO van Solana Labs, Anatoly Yakovenko, verklaarde: “We hebben Solana Mobile opgericht om crypto naar mobiele apparaten te brengen. Om dat te bereiken, moest de Seeker toegankelijker en betaalbaarder zijn, met een betere integratie van hardware en software voor Web3.”

Een van de opvallende functies van de Seeker is de verbeterde gedecentraliseerde app-winkel (DApp-winkel), die ontwikkelaars een snellere manier biedt om nieuwe apps te lanceren. Daarnaast heeft het nieuwe model ook hardware-upgrades die het aantrekkelijker moeten maken voor kopers.

De eerste versie van de Saga kreeg kritiek vanwege de technische beperkingen in vergelijking met populaire toestellen zoals de iPhone en Google Pixel. De Seeker brengt nu verbeteringen zoals een scherper scherm, betere camera’s en een krachtigere batterij, waardoor het lichter, helderder en sneller is dan zijn voorganger.

Hoewel de Seeker verder wil gaan dan het imago van “memecoin-telefoon”, zullen gebruikers niet dezelfde hoge beloningen ontvangen als bij de Saga. Volgens de airdrop tracker van Solana, TwoLoot, ligt de waarde van de airdrops voor Seeker-gebruikers momenteel rond de $265, aanzienlijk lager dan de $1.350 aan beloningen die Saga-gebruikers kregen.

Toch benadrukt Solana dat de grootste kracht van de Seeker ligt in de mogelijkheden om een breed scala aan crypto-geïntegreerde ervaringen te bieden. Een opvallend voordeel is de App Store zonder transactiekosten, wat innovatie op het gebied van crypto-technologie kan stimuleren, zonder de beperkingen van platforms zoals Apple en Google.

Nu kunnen token launchpads, zoals de memecoin-lanceerder pump.fun, moeilijk werken binnen de huidige App Store-richtlijnen, waar ze 30% van de verkopen moeten afstaan en een strenge goedkeuringsprocedure moeten doorlopen. Met de Seeker wil Solana een platform bieden waar token launchpads en andere Web3-applicaties vrij kunnen opereren.

Daarnaast zal de Seeker ondersteuning bieden voor Decentralized Physical Infrastructure Network (DePIN)-apps, zoals Helium en Infield, wat zijn positie als toonaangevend Web3-apparaat verder zal versterken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!