BitGo introduceert nieuwe stablecoin USDS

BitGo, een door Goldman Sachs gesteunde crypto-beheerder, betreedt de stablecoin-markt met de lancering van een nieuwe stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Op 18 september kondigde BitGo officieel de USDS stablecoin aan, die deelnemers in het netwerk beloont voor het verstrekken van liquiditeit en het ondersteunen van het ecosysteem.

De lancering van USDS staat gepland voor januari 2025 en wordt gedekt door kortlopende staatsobligaties, overnight repo’s en contanten. BitGo’s doel is om te concurreren met grote stablecoins zoals Tether (USDT) en Circle’s USDC. De stablecoin wordt uitgegeven door de BitGo New York Trust Company, een gereguleerde trustmaatschappij die in 2021 werd opgericht in New York.

In tegenstelling tot andere stablecoins zoals USDT en USDC, geeft BitGo’s USDS tot 98% van de inkomsten terug aan netwerkondersteuners in plaats van de opbrengsten bij de uitgever te houden. “Bij traditionele stablecoins gaan alle rente-inkomsten naar de uitgever of naar exchange, en blijft de gebruiker met niets achter,” legt BitGo uit op de USDS-website. Met USDS wil BitGo een nieuw systeem introduceren dat de inkomsten eerlijker verdeelt onder de netwerkdeelnemers.

Volgens de officiële USDS-website kunnen entiteiten die voldoende liquiditeit leveren en zich registreren bij de exchange beloningen ontvangen. Na goedkeuring moeten deze entiteiten via het USDS-portaal hun adressen verifiëren waar de stablecoins worden opgeslagen, zodat dagelijkse saldi en beloningen eerlijk kunnen worden berekend.

De beloningen worden berekend op basis van hoeveel USDS elke deelnemer in beheer heeft. De verdiensten worden maandelijks uitgekeerd en zijn gebaseerd op het aandeel in de inkomsten, minus de administratiekosten van BitGo.

Een belangrijk verschil met andere stablecoins zoals Tether en USDC is dat BitGo het proces van het minten en verbranden van USDS toegankelijker wil maken voor een breder publiek. Gebruikers die zijn goedgekeurd, kunnen USDS munten met USD, USDC of USDT, en deze ook weer inwisselen zonder kosten, aangezien BitGo de bijbehorende kosten dekt.

Hoewel BitGo de concurrentie aangaat met stablecoins zoals Tether en USDC, benadrukt het bedrijf dat het neutraal wil blijven in de markt en de groei van het hele ecosysteem wil bevorderen in plaats van met andere spelers te concurreren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!