“Bitcoin voert alle juiste technische stappen uit”, aldus analist

De veel gevolgde crypto-handelaar Rekt Capital, met ruim 500.000 volgers op X, zegt dat de technische gegevens van Bitcoin (BTC) er plotseling enorm bullish uitzien. Hij geeft dan ook aan dat de Bitcoin koers zich voor lijkt te bereiden op een grotere beweging naar boven. Hij zegt het onderstaande:

“Bitcoin voert alle juiste technische stappen uit om de onderkant van het kanaal (zwart) terug te winnen als ondersteuning:

Wekelijks gesloten boven de onderkant van het kanaal.

Test de onderkant van het kanaal opnieuw als ondersteuning.”

De analist zegt ook dat Bitcoin Dominance (BTC.D) – dat het percentage van de totale marktkapitalisatie bijhoudt dat toebehoort aan Bitcoin – bullish blijft, wat impliceert dat beleggers meer trek hebben in BTC dan in altcoins. Hij gaat verder met:

“BTC-dominantie blijft nieuwe hoogtepunten bereiken. We hebben in vijf jaar geen hoogtepunten als deze gezien.”

In een video-update vertelt Rekt Capital zijn 87.800 YouTube-abonnees dat hij denkt dat de piek van de cyclus van Bitcoin pas over een jaar bereikt zal worden. In deze video verwijst hij naar de Pi Cycle top indicator grafiek, die kijkt naar prijstrends ten opzichte van het 111-daags voortschrijdend gemiddelde (DMA) en een veelvoud van de 350 DMA. Over het algemeen is de kruising van de 111 DMA door de 350 DMA gecorreleerd met markttoppen. Hij sluit af met:

“We zijn nog lang niet in de buurt van een bull market piek, en we zijn nog lang niet in gesprek, omdat we nog niet eens convergentie hebben. We moeten gewoon zien dat de prijs langzaam begint te stijgen, en als resultaat zullen we een stijging zien in het PI cycle voortschrijdend gemiddelde. Maar op dit moment denk ik dat we gewoon een herhaling van de geschiedenis krijgen waarbij we gewoon historisch terugkerende halveringscycli herhalen en in september 2025 een piek bereiken.”

Als je naar zijn grafiek kijkt, lijkt de analist te suggereren dat de Bitcoin koers mogelijk een piek bereikt rond het niveau van $175.000, mogelijk eind volgend jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!