World Liberty Financial gaat 63% van de tokens publiek verkopen

Maandag presenteerde de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump officieel zijn langverwachte DeFi-crypto-project, genaamd World Liberty Financial. Later werd aangekondigd dat het project een eigen token zou hebben, het WLFI-token, al zijn er nog maar weinig details bekendgemaakt over het project.

Trump gaf maandag tijdens een livestream van twee uur weinig informatie over het project. Zak Folkman, een van de leiders van het project, liet echter weten dat er “een token zal komen”. Hij verklaarde dat de WLFI-tokens niet-overdraagbaar zullen zijn en puur bedoeld zijn als governance-tokens, waarmee houders voorstellen kunnen indienen en stemmen over zaken die het platform aangaan.

Er zijn wat details bekend over de verdeling van de WLFI-tokens. Naar verwachting zal 63% van de tokens beschikbaar zijn voor het publiek, 17% wordt apart gehouden voor specifiek openbaar gebruik, en de overige 20% is bedoeld voor compensatie van het publiek.

Over de onzekerheid rondom de regelgeving voor crypto-tokens in de Verenigde Staten gaf Folkman aan dat de verkoop van WLFI-tokens beperkt zal worden tot bepaalde personen. Hij benadrukte dat, hoewel World Liberty Financial niet als een effect wordt gezien, het verstandig is om de verkoop te richten op mensen die in aanmerking komen voor transacties die vrijgesteld zijn van registratie volgens de federale effectenwetgeving van de VS. Amerikanen die willen deelnemen aan de tokenverkoop moeten geaccrediteerde investeerders zijn of op een redelijke manier worden geverifieerd.

Samen met medeprojectleider Chase Herro gaf Folkman aan dat ze onderzoeken hoe het platform obstakels in het traditionele financiële systeem kan wegnemen. Toch was de eerste reactie van de gemeenschap op de lancering van World Liberty Financial van Trump vrij negatief. Ondanks de onthulling na de recente moordaanslag op Trump, gaf de voormalige president weinig concrete informatie over het DeFi-project of hoe het zal werken. Dit leidde tot scherpe kritiek vanuit de gemeenschap.

Tijdens de lancering via X Spaces lieten veel luisteraars hun ongenoegen blijken over het gebrek aan duidelijke informatie over het platform en de functionaliteit ervan. Eerdere berichten suggereerden dat het DeFi-project van Trump vergelijkbare leen- en uitleendiensten zal aanbieden als Dough Finance.

Cryptocurrency is een belangrijk thema geworden in de recente strijd tussen Trump en Harris. Een recente ontwikkeling is dat XRP Healthcare, een startup gebaseerd op de XRP Ledger, Trump heeft gesteund in de aanloop naar de komende presidentsverkiezingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!