Beursgenoteerde MicroStrategy bezit 1,17% van de totale Bitcoin-voorraad

MicroStrategy Inc., een vooraanstaand business intelligence-bedrijf met een uitgesproken geloof in Bitcoin (BTC), heeft door de jaren heen flink wat van de koningsmunt verzameld. Het maakte van ongeveer elke dip gebruik om haar voorraad te vergroten, waardoor het momenteel ongeveer 245.000 Bitcoin bezit, wat 1,17% van de totale Bitcoin-voorraad van 21 miljoen vertegenwoordigt.

MicroStrategy blijft vol inzetten op BTC

Het beursgenoteerde bedrijf heeft de afgelopen jaren zijn Bitcoin-bezit consequent vergroot, wat een strategische benadering van het verwerven en vasthouden van de cryptocurrency demonstreert. Deze accumulatie is in lijn met de langetermijnstrategie van MicroStrategy om Bitcoin als een belangrijk bezit te benutten.

Door deze accumulatie is het Bitcoin-bezit van het bedrijf substantieel en vertegenwoordigt meer dan 1% van de totale Bitcoin-voorraad. Met 245.000 BTC in haar portefeuille zijn de Bitcoin-reserves van het bedrijf groter dan die van veel spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Dit positioneert MicroStrategy als één van de grootste institutionele houders van Bitcoin.

Veel macht over de Bitcoin koers

De aanzienlijke voorraad van de koningsmunt van MicroStrategy heeft veel invloed op de marktdynamiek. De grote positie van het bedrijf kan de liquiditeit en het marktgedrag van echter flink beïnvloeden. Zo tonen de voortdurende aankopen een toewijding aan Bitcoin die verder gaat dan kortetermijnhandel, wat bijdraagt ​​aan de perceptie van Bitcoin als een belegging op de lange termijn.

Als grote houder kunnen de koop- en verkoopactiviteiten van MicroStrategy de prijs van Bitcoin echter ook beïnvloeden. De voortdurende accumulatie van het bedrijf zou potentieel een opwaartse druk op de waarde van Bitcoin kunnen uitoefenen, gezien het grote aandeel in het aanbod. Daarnaast zouden een eventuele dump vanuit het bedrijf desastreus kunnen zijn voor de Bitcoin koers.

De acties van het bedrijf worden daarom nauwlettend in de gaten gehouden door marktdeelnemers. Veranderingen in de Bitcoin-bezittingen van MicroStrategy kunnen dienen als indicatoren van bredere markttrends of verschuivingen in institutionele beleggingsstrategieën.

Accumulatie zal niet stoppen

MicroStrategy zal naar verwachting zijn Bitcoin-bezit behouden of zelfs vergroten, afhankelijk van de marktomstandigheden en strategische doelen. Deze voortdurende accumulatie versterkt zijn rol als belangrijke speler op de Bitcoin-markt. Naarmate de institutionele interesse in Bitcoin echter blijft groeien, zullen bedrijven als MicroStrategy een cruciale rol spelen bij het vormgeven van markttrends en het beïnvloeden van de acceptatie en waardering van Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!