Microstrategy koopt meer Bitcoin

MicroStrategy bezit nu ongeveer 132.500 Bitcoin (BTC) dankzij de meest recente aankopen. Dit jaar heeft ’s werelds grootste cryptocurrency zich bewezen als “de digitale activa van institutionele kwaliteit”, aldus MicroStrategy-oprichter Michael Saylor.

MicoStrategy verkoopt voor het eerst een deel van zijn BTC

De op Nasdaq genoteerde MicroStrategy Inc. kondigde woensdag aan dat het meer bitcoin heeft gekocht voor zijn zakelijke portefeuille. Michael Saylor, de oprichter en uitvoerend voorzitter van het bedrijf, tweette woensdag het volgende:

“MicroStrategy heeft zijn Bitcoin-holdings verhoogd met ~2.500 BTC. Per 12/27/22 bezit Microstrategy ~132.500 Bitcoin die voor ~$4,03 miljard zijn gekocht tegen een gemiddelde prijs van ~$30.397 per Bitcoin.”

In zijn indiening bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) verduidelijkte MicroStrategy dat de 2.500 munten tussen 1 november en 24 december werden gekocht door zijn eigen dochteronderneming MicroStrategy.

De dochteronderneming kocht tussen 1 november en 21 december ongeveer 2.395 BTC tegen een gemiddelde prijs van $17.871 per munt. Daarna verkocht het ongeveer 704 BTC tegen $16.776 per munt op 22 december. MicroStrategy kocht vervolgens nog eens ongeveer 810 BTC tegen $16.845 per munt op 24 december. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen $16.656,80.

Nog steeds vertrouwen in BTC

De verkoop van de Bitcoin in december was de eerste keer dat het bedrijf zijn Bitcoin verkocht sinds het in 2020 begon met het verzamelen van de crypto voor zijn portefeuille. Het noemde fiscale redenen voor de verkoop van BTC, echter betekent dit niet dat het bedrijf zijn vertrouwen in de koningsmunt verloren heeft. Dit blijkt ook uit de woorden die Saylor vorige week in een interview zei:

“Het meest positieve van het jaar is de opkomst van bitcoin als digitale activa van institutionele kwaliteit en de duidelijkheid dat … er één crypto-activa is die een digitale grondstof is … Bitcoin is die grondstof.”

Hij merkte tevens op dat zowel de voorzitter van de SEC als de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hebben bevestigd dat Bitcoin een grondstof is.

Saylor legde eerder uit dat Microstrategy in BTC investeert “voor de lange termijn”. Hij voegde hieraan toe:

“Onze strategie is om Bitcoin te kopen en vast te houden, dus er is geen koersdoel … Ik verwacht dat Bitcoin in de miljoenen gaat lopen. We zijn dus erg geduldig. Wij denken dat het de toekomst van het geld is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!