“Bitcoin, goud en zilver prijzen staan op het punt te exploderen”, aldus Kiyosaki

Robert Kiyosaki, bekend als de auteur van de bestseller Rich Dad, Poor Dad, heeft meerdere malen zijn steun uitgesproken voor Bitcoin (BTC). Nu heeft hij echter uitgesproken dat hij verwacht dat de munt binnenkort kan exploderen in prijs, waarbij hij ook enkele redenen aanhaalde die deze stijging zullen aandrijven.

Kiyosaki merkte in een bericht op X (voorheen Twitter) op dat Bitcoin, goud en zilver prijzen op het punt staan te exploderen vanwege het aanstaande monetaire beleid van de Federal Reserve. Hij betoogde dat wanneer de Fed uiteindelijk de rentetarieven verlaagt, de geldstroom zal verschuiven van wat hij “nepactiva” noemde, zoals Amerikaanse obligaties, naar “echte activa” zoals goud, zilver, onroerend goed en Bitcoin. Volgens hem zullen investeerders die de activa aanhouden waarschijnlijk rijker worden.

Goud vs. Bitcoin-debat

Tegelijkertijd benadrukte hij in het bericht dat het debat tussen Bitcoin en goud irrelevant is, en vergeleek het met een discussie over de vraag of je een Ferrari of Lamborghini moet bezitten terwijl anderen met niets achterblijven. Hij richt zich dan ook op het eigendom van de activa in plaats van te discussiëren wat beter is, en merkte op dat ze een vergelijkbare rol spelen bij het beschermen van rijkdom, vooral tijdens economische tegenslagen.

Kiyosaki putte ook uit zijn militaire achtergrond om investeerders te herinneren aan het motto “Acta non Verba” (daden, geen woorden). De auteur benadrukte dat actie belangrijker is dan praten in momenten van financiële onzekerheid, en moedigde investeerders aan om te stoppen met debatteren en te beginnen met het verzamelen van activa.

Waarschuwing voor marktcrash

Volgens Kiyosaki zal de Fed, zodra deze overschakelt op lagere rentetarieven, een einde maken aan “nepgeld” dat activa zoals obligaties ondersteunt. Hij waarschuwde investeerders om rekening te houden met een mogelijke grote marktcrash en raadde aan om te investeren in de drie activa. Daarnaast heeft de de auteur ook een voorkeur getoond voor lithiummijnen, koolstofkredieten en andere cryptocurrencies, zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL).

In lijn met een waarschuwing over de financiële crisis heeft Kiyosaki ook alarm geslagen over de torenhoge Amerikaanse schuld, waarvan hij gelooft dat deze geloofwaardigheid geeft aan investeringen in Bitcoin, goud en zilver.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!