SBF’s ex-vriendin zal op 24 september berecht worden in FTX-zaak

Caroline Ellison, de voormalige co-CEO van Alameda en ex-vriendin van Sam Bankman-Fried, zal op 24 september berecht worden in verband met de FTX-zaak, nadat ze schuldig gepleit heeft aan meerdere aanklachten, waaronder telefraude en witwassen.

Ellison had in een vroeg stadium al besloten om samen te werken met de autoriteiten, in een poging om haar eigen straf te verlagen. Haar medewerking volgde op soortgelijke acties van voormalige FTX-bestuurders Gary Wang en Nishad Singh, die later dit jaar veroordeeld zullen worden.

De oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, werd eerder al veroordeeld tot bijna 25 jaar gevangenisstraf en kreeg tevens de opdracht om maar liefst $11 miljard aan verliezen terug te betalen.

Nu Ellisons veroordeling nadert, heeft haar juridische team tevens verzocht om haar persoonlijke informatie te redigeren om haar te beschermen tegen verdere intimidatie. Als één van de sleutelfiguren in de FTX-instorting, zal het waarschijnlijk moeilijk voor haar zijn om onder de radar te blijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!