Ex-vriendin en -zakenpartner van SBF zal vandaag getuigen

Caroline Ellison, die voorheen werkzaam was als CEO bij Alameda Research en een romantische relatie had met Sam Bankman Fried (SBF), staat vandaag (dinsdag 10 oktober) gepland om te getuigen tegen haar voormalige liefde in zijn aanstaande fraudezaak.

SBF wordt beschuldigd van deelname aan risicovolle handelspraktijken en het onrechtmatig gebruiken van klantengelden bij FTX. Nadat FTX-medeoprichter en voormalig CTO Gary Wang zijn getuigenis heeft afgelegd, zal vandaag Ellison haar verklaring afleggen.

Wang bekende schuld aan fraudeaanklachten in december. In zijn getuigenis op vrijdag verklaarde hij dat SBF hem opdracht had gegeven om code te schrijven waarmee Alameda stiekem $8 miljard kon onttrekken aan de rekeningen van FTX-klanten. Volgens Wang wilde SBF Alameda extra privileges geven bij FTX, zoals de mogelijkheid om een negatief saldo te hebben en liquidatie te vermijden. Wang had vertrouwen in het oordeel van SBF en handelde daarom in overeenstemming met zijn instructies.

Meer ontdekkingen verwacht in de SBF zaak

Op basis van Wang’s verklaring heeft SBF Alameda opgedragen om kapitaal van FTX-klanten te gebruiken voor de aankoop van FTT, de eigen token van FTX. Het is essentieel om te benadrukken dat FTT buiten de beurs geen intrinsieke waarde had. Wang beweert dat Bankman-Fried probeerde de vraag naar FTT kunstmatig te stimuleren om zo de prijs ervan te verhogen en zijn marktpositie te vergroten.

Ellison zal naar verwachting getuigen ten gunste van de eisers. Haar getuigenis zal naar verwachting licht werpen op de relatie tussen SBF, FTX en Alameda Research. Ze zal waarschijnlijk ook een aantal schandalen en eerder onbekende gebeurtenissen onthullen die hebben plaatsgevonden bij Alameda Research toen zij CEO was.

Daarnaast is het belangrijk op te merken dat deze zaak grote gevolgen kan hebben voor de cryptocurrency-industrie en het vertrouwen van investeerders in de sector kan beïnvloeden. Het benadrukt het belang van transparantie en ethisch gedrag in de financiële wereld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!