Bitcoin op het punt Japanse aandelenmarkt in jaren 80 te kopiëren

Een crypto-analist, bekend onder de naam TechDev, ziet opvallende overeenkomsten tussen de huidige koers van Bitcoin (BTC) en de sterke opmars van de Japanse aandelenmarkt zo’n veertig jaar geleden. TechDev, die zijn inzichten deelde met ruim 467.400 volgers op het sociale mediaplatform X, vergeleek de prestaties van Bitcoin sinds 2010 met die van de Nikkei 225, een index die de aandelen van 225 vooraanstaande bedrijven op de Tokyo Stock Exchange volgt. Deze vergelijking bestrijkt de periode van 1950 tot 2000.

TechDev / X

Volgens de grafieken van TechDev zou Bitcoin tussen 2028 en 2029 een piek kunnen bereiken van $760.000, waarna een langdurige bearmarkt zou kunnen volgen. Momenteel wordt Bitcoin verhandeld rond de $59.621.

Naast deze historische vergelijking, wijst TechDev ook op een andere correlatie: de verhouding tussen de Chinese 10-jaars obligaties (CN10Y) en M2SL, een seizoensgecorrigeerde maatstaf voor de geldhoeveelheid in de Verenigde Staten. Hij suggereert dat een toename van CN10Y ten opzichte van M2SL zou kunnen leiden tot aanzienlijke koersstijgingen voor Bitcoin.

In een recente nieuwsbrief gaf TechDev aan optimistisch te zijn over de toekomst van de crypto-markt, ondanks de recente dalingen. Hij benadrukt dat extreme angst in de markt vaak voorafgaat aan sterke koersstijgingen. Dit patroon herhaalde zich bij eerdere koersniveaus, zoals $15.000 na de FTX-crash, $20.000 toen regionale banken omvielen, en $38.000 na een scherpe daling door de invoering van een ETF.

TechDev wees erop dat het sentiment in de markt snel kan omslaan, vaak binnen enkele weken. Ondanks de huidige onzekerheid ziet hij de bredere wereldwijde economische trends als positief en verwacht hij dat de opwaartse cyclus zal doorzetten. Dit vormt volgens hem een belangrijk signaal voor toekomstige koersbewegingen in de crypto-markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!