XRP bereidt zich voor op grote uitbraak na 2.400 dagen

XRP, de cryptocurrency van het blockchain-bedrijf Ripple Labs, heeft recentelijk een bullish vlagpatroon gevormd op de grafieken. Dit technische patroon wordt vaak gezien als een voorbode van sterke prijsstijgingen. De vraag is echter of XRP na een lange periode van consolidatie van meer dan 2.400 dagen klaar voor een doorbraak?

Staat XRP voor een grote uitbraak na jaren van accumulatie?

Volgens een recente analyse van 3T Warrior Trading Academy consolideert XRP al ongeveer 2.424 dagen, sinds de bullrun van 2017 waarin de munt nieuwe recordhoogtes bereikte.

Tijdens die bullrun steeg de waarde van de cross-border betalingstoken met maar liefst 60.000%, van $0,006 naar $3,84 in januari 2018. Hoewel een vergelijkbare rally nu minder waarschijnlijk lijkt, verwachten analisten dat XRP alsnog een aanzienlijke prijsstijging kan doormaken.

De analisten merken op dat XRP momenteel een bullish vlag heeft gevormd, een patroon dat doorgaans wijst op een voortzetting van de opwaartse trend. Deze specifieke vlag wordt zelfs gezien als de grootste in de geschiedenis van de cryptomarkt, aangezien de structuur zich over meerdere jaren heeft ontwikkeld.

In 2017 duurde het ongeveer 240 dagen voordat XRP zijn volledige opwaartse beweging maakte. Op dit moment wordt de cryptocurrency verhandeld rond $0,5847 op CoinGecko, na niet in staat te zijn geweest de kritieke weerstand van $0,62 te doorbreken. Deze grens blijkt een belangrijke barrière te zijn die de voortzetting van de recente rally tegenhoudt.

Ondanks dit obstakel zien de vooruitzichten er positief uit voor een mogelijke kortetermijnrally naar $16. Een 4.236 Fibonacci-uitbreiding zou een enorme bullish golf kunnen veroorzaken, wat neerkomt op een stijging van 2.570% vanaf het huidige niveau.

Vooruitzichten voor de munt

Naast de bullish vlag is er ook goed nieuws gekomen uit de juridische sfeer. De bijna vier jaar durende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is onlangs afgerond.

Ripple, het blockchainbedrijf uit San Francisco, werd veroordeeld tot het betalen van $125 miljoen wegens het overtreden van federale effectenwetten met de verkoop van de XRP-token aan institutionele klanten. Dit bedrag was echter slechts een fractie van de $2 miljard die de SEC oorspronkelijk eiste. De rechtszaak, aangespannen door de SEC in december 2020, had het vertrouwen van investeerders jarenlang ondermijnd. Nu deze juridische problemen achter de rug zijn, lijkt XRP klaar voor een sterke prijsstijging in de komende maanden, ondersteund door de positieve technische signalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!