El Salvador heeft sinds 16 maart elke dag 1 Bitcoin gekocht

Een cold wallet, vermoedelijk in het bezit van de Salvadoraanse overheid, heeft sinds 16 maart dagelijks één Bitcoin aangeschaft, waardoor het land nu 162 extra Bitcoins (BTC) aan zijn totale bezit heeft toegevoegd. Volgens gegevens van blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence bevat de wallet, die is geïdentificeerd als de cold wallet van El Salvador, momenteel 5.851 Bitcoins, met een marktwaarde van $356,4 miljoen.

Uit de instroomgegevens blijkt dat de wallet sinds 16 maart elke dag één Bitcoin heeft toegevoegd. De meest recente aankoop werd enkele uren geleden gedaan voor een bedrag van $60.500. Op enkele dagen werden echter ook kleinere aankopen gedaan, met bedragen onder de $100. Crypto-analist EmberCN schat dat de gemiddelde aanschafprijs van de BTC-bezit van El Salvador rond de $44.835 ligt, wat het land een theoretische winst van $93,45 miljoen oplevert.

Deze aankopen zijn onderdeel van een belofte van president Nayib Bukele van El Salvador om elke dag één Bitcoin te kopen totdat de cryptocurrency “onbetaalbaar” wordt. Op de eerste dag van deze aankopen werd 5.689 BTC naar de cold storage wallet verplaatst, toen met een waarde van $386 miljoen. Bukele noemde deze wallet de eerste “Bitcoin-spaarpot” van het land.

Om de transparantie rond het Bitcoin-bezit te vergroten, heeft El Salvador een mempoolruimte opgezet waarmee het publiek de crypto-bezit kan controleren. Daarnaast heeft de regering van Bukele onlangs voorgesteld om crypto te gebruiken voor handel met Rusland, als een manier om de sancties van de VS en haar bondgenoten tegen Rusland te omzeilen vanwege de voortdurende oorlog met Oekraïne.

El Salvador erkent de Amerikaanse dollar als nationale valuta, wat de handel met Rusland bemoeilijkt, aangezien Rusland door de sancties beperkte toegang tot de USD heeft. Ondertussen is de waarde van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 0,8% gestegen en over zeven dagen met 5,1%. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is nu meer dan $1,2 biljoen, wat meer dan 53% van de totale waarde van de crypto-markt vertegenwoordigt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!