Voormalig Goldman Sachs-analist denkt dat Dogecoin ingehaald kan worden door een andere meme coin

Dogecoin (DOGE) is al jaren de absolute koning van de meme coins, waarbij Shiba Inu (SHIB) het meest in de buurt gekomen is en zelfs kortstondig ingehaald heeft in 2021. Een recent stuk op X heeft echter voor speculatie gezorgd over een mogelijk nieuwe nummer één meme coin.

Voormalig Goldman Sachs-analist Murad Mahmudov heeft recentelijk voorspeld dat ’s werelds grootste meme coin binnenkort ingehaald zou kunnen worden door een andere meme coin. Hij beschreef het als volgt:

“De grootste truc die ze met je uithaalden, is je ervan te overtuigen dat DOGE niet kan worden ingehaald.”

De voorspelling heeft discussies losgemaakt over meme coins die mogelijk Dogecoin van de troon zouden kunnen stoten, waarbij Shiba Inu uiteraard als de meest waarschijnlijke kandidaat wordt gezien.

Tot op heden weet Dogecoin zijn rivaal echter in het stof achter te laten, met een indrukwekkende voorsprong op basis van marktkapitalisatie van $15,3 miljard tegenover SHIB’s $8,3 miljard. Andere potentiële Dogecoin-uitdagers zijn Pepe (PEPE) en dogwifhat (WIF).

Alle bovengenoemde meme coins zijn echter nog niet in staat geweest de achterstand op DOGE in te halen. Het is dan ook volgens vele commentatoren niet realistisch dat andere meme coins Dogecoin gaan overtreffen. De kloof tussen de koning onder de meme coins is gewoonweg te groot.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat DOGE een inflatoire cryptocurrency is, wat betekent dat het totale aanbod vrijwel onbeperkt is. De uitbreiding van het Dogecoin-aanbod, dat momenteel ongeveer 3,5% per jaar bedraagt, is noodzakelijk om miners blijven te belonen en de netwerkkosten laag te houden, wat de munt weer tot een interessante betalingsmethode maakt.

Wat denken jullie echter? Denken jullie dat Dogecoin ingehaald zal worden door een andere meme coin? Zo ja, welke munt zou dit volgens jullie moeten gaan doen? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!