XRP vormt illustere golden cross in de grafiek – Analisten worden extreem bullish

De nummer zeven cryptocurrency van dit moment, XRP, heeft zojuist een mijlpaal bereikt op de 5-daagse grafiek. De koers van de native cryptocurrency van de XRP Ledger (XRPL) heeft namelijk een golden cross laten zien, wat een uiterst bullish signaal is gebleken in de geschiedenis van XRP.

Een golden cross vindt plaats een voortschrijdend gemiddelde op de korte termijn een voortschrijdend gemiddelde op de lange termijn overtreft, wat duidt op een bullish trend. Beleggers houden dit patroon nauwlettend in de gaten, in de verwachting dat dit tot verdere prijsstijgingen zal leiden.

Ondanks de respectievelijke schommelingen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) blijft de bredere markt relatief stabiel. Bitcoin houdt rond de $60.000 vast, terwijl de prestaties van Ethereum gemengd blijven. Dit in combinatie met de golden cross en een groeiend vertrouwen in de toekomst van XRP, zou ervoor kunnen zorgen dat de munt uitbreekt naar boven.

Analisten zien een golden cross op de 5-daagse grafiek van XRP als een potentieel signaal voor enorme koersstijgingen. Volgens analist JD heeft XRP in het verleden winstpercentages laten zien van maar liefst 900% tot 64,900% na het verschijnen van een golden cross. Deze indrukwekkende rendementen worden doorgaans binnen 70 tot 280 dagen na een golden cross behaald.

Een belangrijkste reden voor deze positieve voorspelling is de recente schikking tussen Ripple en de SEC. Ripple wist een deal te sluiten waarbij het bedrijf een veel kleinere boete van $125 miljoen dient te betalen, een stuk minder dan de oorspronkelijk geëiste boete van $2 miljard. Deze uitkomst versterkte het vertrouwen in een stabiele en lucratieve toekomst voor XRP.

Tevens plaatsten wij gisteren een artikel waarin wij al aangaven dat $0,62 overtuigend moet doorbreken om de weg verder naar boven vrij te maken. Naarmate de positieve technische en fundamentele factoren zich echter op blijven stapelen, lijkt het steeds waarschijnlijker dat de munt richting $1 zal stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!