Bitcoin koers dreigt onder $50.000 te dalen, aldus analist

Een veel gevolgde crypto-analist waarschuwt dat Bitcoin (BTC) zou kunnen dalen tot onder $50.000 als het er niet in slaagt om een belangrijk ondersteuningsniveau vast te houden.

Crypto-handelaar Michaël van de Poppe vertelt zijn 723.000 volgers op het sociale mediaplatform X dat Bitcoin een nieuwe scherpe neerwaartse beweging zou kunnen meemaken als het huidige ondersteuningsniveau bezwijkt:

“Bitcoin ondergaat een normale prijsdaling op een donderdagavond. Het houdt een cruciaal ondersteuningsniveau vast. Verliest het de $56.000 [op de 12-uur grafiek], dan zullen we waarschijnlijk nieuwe dieptepunten of een hertest bij $48.000 zien.”

Bron: Michaël van de Poppe/X

Bitcoin handelt op het moment van schrijven voor $59.350, wat neerkomt op een correctie van bijna 20% als BTC helemaal zou dalen naar $48.000.

Vervolgens zegt de analist dat de native asset van het gedecentraliseerde leenprotocol Aave (AAVE) een enorme stijging zou kunnen doormaken als het $135 als ondersteuning kan heroveren, de bovenkant van een blijvende range.

“Ik denk dat DeFi (gedecentraliseerde financiering) een van de sterkste presteerders zal zijn in de rest van 2024. De TVL (Total Value Locked) ratio’s zijn hoog op ETH, vooral in combinatie met de marktkapitalisatie. AAVE heeft de afgelopen weken sterk gepresteerd en zal waarschijnlijk uitbreken als het door de $135 breekt.”

Bron: Michaël van de Poppe/X

AAVE handelt op het moment van schrijven voor $114, een stijging van 6,27% in de afgelopen 24 uur.

Ten slotte zegt de analist dat als Ethereum (ETH) een belangrijk ondersteuningsniveau tegen Bitcoin (ETH/BTC) herwint, dit zou wijzen op optimisme voor het smart contract-platform en voor de bredere altcoin-markt.

“Ethereum ziet er onveranderd uit. Voor mij: het is belangrijk om door 0,046 BTC te breken, en als dat gebeurt, begint het feest voor de altcoins. Tot die tijd: geduld.”

Bron: Michaël van de Poppe/X

ETH/BTC handelt voor 0,04413 BTC ($2.612) op het moment van schrijven, een daling van 1,34% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!