Chainlink voegt Data Streams en VRF toe aan Base-blockchain

Chainlink (LINK) heeft zijn aanbod op de Base-blockchain uitgebreid door zijn Data Streams en Verifiable Random Function (VRF) -diensten te lanceren. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat het volledige pakket Chainlink-producten nu toegankelijk is voor ontwikkelaars die Base gebruiken, een laag-twee (L2) blockchain gebouwd op Ethereum.

De recente integratie van Chainlink’s Data Streams en VRF on Base benadrukt de groeiende samenwerking tussen het gedecentraliseerde computerplatform en de L2-blockchain. Chainlink Data Streams biedt marktgegevens met lage latentie en geautomatiseerde uitvoeringsmogelijkheden, waardoor gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties met hoge doorvoer kunnen werken met een efficiëntie die vergelijkbaar is met gecentraliseerde uitwisselingen.

Chainlink verklaarde donderdag dat VRF al op grote schaal is toegepast op Web3, en zei verder dat het veilige willekeurige nummergeneratie biedt voor slimme contracten, met recente updates die het gasverbruik en de gebruikerservaring verbeteren. Thodoris Karakostas, hoofd van blockchain-partnerschappen bij Chainlink Labs, merkte donderdag op:

“De bouwvriendelijke omgeving van Base past uitstekend bij Chainlink-producten, en we zijn verheugd om te zien dat het hele Chainlink-platform nu beschikbaar is op Base.”

Base, ontwikkeld door Coinbase, dient als een Ethereum L2-oplossing en biedt ontwikkelaars de tools om gedecentraliseerde applicaties te bouwen en te schalen met verbeterde beveiliging en interoperabiliteit. Het afgelopen jaar heeft Base aanzienlijke activiteit gezien in de L2-ruimte. De toevoeging van de infrastructuur van Chainlink, inclusief Data Streams en VRF, zal naar verwachting de functionaliteit en betrouwbaarheid van gedecentraliseerde applicaties op Base versterken en een nieuwe generatie onchain-producten ondersteunen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!